Andy Murray

Murray og Wawrinka på vei mot semifinale

Andy Murray og Stanislas Wawrinka er på vei mot et møte i semifinalen. Bare et hinder gjenstår.

Andy Murray og Stanislas Wawrinka er på vei mot et møte i semifinalen. Bare et hinder gjenstår.

Murray har virkelig spilt seg i form iløpet av Roland Garros. Briten har slitt i nesten hele år, men har virkelig funnet flyten i Paris. Nå mener verdenseneren alvor, men møter også kanskje sin største utfordring så langt.

I onsdagens kvartfinale venter åttendeeseedede Kei Nishikori. Japaneren har ikke hatt en knirkefritt turnering og var nære ved å ryke ut med Hyeon Chung, i tillegg til å få en svært dårlig start i fjerde runde mot Fernando Verdasco.

– Jeg kan bare se en vinner i denne kampen. Jeg ser Murray som en spiller som bygger momentum, han blir bedre og har forbedret seg utrolig mye i de to siste kampene, sier tenniseksperten Barry Cowan til Sky Sports. 

Wawrinka mot Cilic
Wawrinka har en egen evne til å komme i form og prestere i Grand Slam-turneringene, mens han ellers i ATP-turneringene varierer enormt i prestasjon. I onsdagens kvartfinale venter sjuendeseedede Marin Cilic. Kroaten har enda ikke møtt en seedet spiller og får virkelig bryne seg på en utfordring onsdag.

– Du har en spiller fra Kroatia som spiller veldig bra. Og så har du Stan. Først må han slå Cilic. Han har selvtillit, han tror, så ikke undervurder han, sier den tidligere toppspilleren Goran Ivanisevic

På kvinnesiden har Caroline Garcia muligheten til å bli Frankrikes alibi i semifinalen. 23-åringen må slå andreseedede Karolina Pliskova.

Favoritt-kvartfinale
Simona Halep og Elina Svitolina var kanskje to av turneringens to store favoritter på forhånd. Onsdag ryker en av dem ut når duoen møtes i kvartfinale.

For øvrig spilles også oppgjørene mellom Dominic Thiem og Novak Djokovic, og Rafael Nadal og Pablo Carreno Busta onsdag ettersom regnet flyttet kampene fra tirsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788