Eikeri klar for årets andre finale i en 25.000-dollarsturnering: – Min beste kamp her

Ulrikke Eikeri snudde til seier i semifinalen i 25.000-dollarsturneringen i Baja fredag.

Ulrikke Eikeri snudde til seier i semifinalen i 25.000-dollarsturneringen i ungarske Baja fredag.

Den norske 24-åringen er dermed klar for sin andre finale i en 25.000-dollarsturnering i år. Forrige gang var i april i USA, og da gikk Eikeri til topps i hele turneringen. Nå kan Oslo-jenta gjenta bragden i lørdagens finale.

– Jeg er godt fornøyd med kampen i dag. Det er min beste kamp denne uken, sier Eikeri til Tennis-Norge rett etter seieren.

– En bra spiller
Eikeri er fjerdeseedet i turneringen i Ungarn og har spilt meget sterkt hele uka. Norges best rangerte kvinnespiller har unngått de seedede spillerne, men har imponert med ikke å tape et eneste sett på veien mot finalen.

Fredagens semifinalemotstander var Isabelle Wallace. Den australske 20-åringen er nummer 383 i verden, noe som også er hennes beste plassering i karrieren. Det har den unge jenta oppnådd ved blant annet å vinne to 15.000-dollarsturneringer i Spania nylig.

Eikeri gjorde igjen en god kamp, men fikk lite uttelling i starten mot Wallace. Nordstrand-spilleren lå under både 1-4, 2-5 i det første settet, men tok seg sammen, vant fem game på rad og tok settet med 7-5. I det andre settet, som ble utsatt litt på grunn av regn, var den norske jenta overlegen og vant hele 6-1.

– Jeg møtte en bra spiller i dag.  Hun spilte godt fra start, og jeg spilte ikke så dårlig, men klarte likevel å heve nivået mitt og finne ut hvordan jeg skal spille. Det var selvsagt viktig å snu det. Det var deilig og gir selvtillit, sier Eikeri.

Slovakisk finalemotstander
I finalen møter Eikeri slovakiske Chantal Skamlova. 23-åringen er nummer 394 i verden med en besteplassering på 345.-plass fra 2016. Den slovakiske jenta har et par semifinaler fra 25.000-dollarsturneringer i år og en turneringsseier i en 15.000-dollarsturnering. I tillegg er hun en habil doublespiller med en ranking som nummer 171 i verden.

– Det blir en tøff kamp, og hun har spilt veldig godt denne uka. Jeg kjenner litt til henne fra da jeg var junior, sier Eikeri.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788