Ullern Tennis

Comeback-Ullern og Furuset vant NM for lag : – Uventet

Ullern leverte best i herrefinalen under lag-NM i tennis og sikret seg tittelen som Norges beste herrelag, mens Furuset vant på kvinnesiden.
Ullerns vinnerlag. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Ullern leverte best i herrefinalen under lag-NM i tennis og sikret seg tittelen som Norges beste herrelag, mens Furuset vant på kvinnesiden.

Det var på forhånd forventet en jevn match mellom Ullern og Stabekk under norgesmesterskapet for lag i finalen for herrer, men Stabekk var favoritt. Det var likevel Ullern som klarte seg desidert best og vant NM for første gang på 15 år.

– Dette var uventet, men sinnsykt gøy, sier spiller og kaptein Øivind Alver, som også var med på Ullerns gullag i 2001 og 2002, og har spilt alle årene i mellom, til Tennis-Norge.

I fjor rykket faktisk Ullern opp fra første divisjon etter flere år i divisjonen under eliteserien. Dermed var ikke forventningene altfor høye.

– Vi hadde som mål å holde oss i eliten, og her står vi, sier Alver.

Sterk amerikaner
Noe av årsaken til den fenomenale prestasjonen i år er amerikanske Shane Carter La Porte. 32-åringen er trener for Ullern og spiller lagkampene. Amerikaneren har tidligere vært nummer 581 i verden og tapt ikke en eneste singlekamp i NM.

– Shane har vært en veldig sterk ener. Han er meget sterk i både single og double. I gruppespillet har vi hatt litt flyt, men vi har også vært veldig gode i semifinale og finale. Mange tar spillet et steg opp da, blant andre jeg spiller mye bedre. I dag kunne jeg ikke ha spilt bedre, sier Alver.

I finalen vant Ullern 4-1 over Stabekk. Doublene begynt på grus i Frognerparken, men ble flyttet inn til Oslo Tennisarena på grunn av regn. Der vant Ullern begge doublene, mens Alver vant over Lukas Hellum-Lilleengen. Da La Porte slo Fredrik Ask var seieren et faktum.

– For meg var det i hvert fall en fordel at det ble flyttet inn, så det var kanskje en fordel for oss. Det kan godt hende vi hadde fordel av det. I tillegg hadde vi stor nytte av hjemmebanefordelen i semifinalen, uten tvil, sier Alver, som neste år vil ha større ambisjoner på forhånd.

– Det blir feil ikke å sikte mot dette igjen neste år. Vi kommer til å ha det samme laget, pluss at juniorene våre kommer til å bli bedre. Vi har mange gode spillere på gang, sier Alver.

Fjerde på rad
For Furuset er historien en helt annen. Laget fra Groruddalen har vunnet NM for lag i dameklassen fire år på rad. Malene Helgø, Maren Helgø, Astrid Brune Olsen og Nora Lima Dahl har vært med på alle triumfene.

Furusets vinnerlag. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

– De som er øverst i laget nå har begynt nederst og jobbet seg oppover i laget, sier kaptein for Furuset, Ingrid Olsen Huus.

Laget til Furuset er også svært ungt. Det kan nærmest bety abonnement på tittelen som Norges beste damelag i flere år framover.

– Hvis disse som spillere nå fortsetter, så har vi nok gode muligheter til å vinne i noen år til, sier Olsen Huus.

Favoritter
Furuset var klare favoritter foran finalen mot Ullern. Det er det ikke alltid like lett å leve opp til, spesielt etter et hattrick før årets turnering. Likevel ble det 4-0-seier i finalen.

– Vi merket kanskje det litt år. De må finne noe som kan trigge seg, noe som får dem til å pushe seg. Det fikk vi i gruppespillskampen mot Ullern. Da fikk vi noe å jobbe med. Jentene våre er flinke, de motiverer hverandre og har det gøy, sier Huus Olsen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788