Caroline Wozniacki
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Wozniacki videre uten å tape et eneste game: – Jeg spilte utmerket

Caroline Wozniacki spilte en tilnærmet prikkfri kamp i andre runde av Roland Garros onsdag.
Caroline Wozniacki. Wiki Commons.

Caroline Wozniacki spilte en tilnærmet prikkfri kamp i andre runde av Roland Garros onsdag.

Den danske tennisstjerna var på forhånd storfavoritt mot sin canadiske motstander, 20-åringen Francoise Abanda, nummer 195 i verden. At Wozniacki resultatmessig skulle knuse motstanderen slik hun gjorde var det nok færre som hadde trodd. På 52 minutter vant 26-åringen 6-0, 6-0.

– Jeg fikk en god start. Det var viktig at jeg fikk det første settet, slik hun ikke følte seg tilpass. Det var en del tilskuere bak henne som var klar til å skape fotballstemning rundt banen. Jeg spilte generelt utmerket, vekslet fra defensivt til aggressivt og tilbake igjen. Jeg tror hun ble litt forvirret, sa Wozniacki til danske Ekstrabladet.

Kvitova ute
Petra Kvitova vant første kamp i comebacket etter knivangrepet over Julias Boserup i første runde, men fikk det ikke like enkelt i andre runde. Der møtte den tsjekkiske jenta Bethanie Mattek-Sands, nummer 117 i verden. Den amerikanske motstanderen ble for sterk og vant 7-6 (7-5), 7-6 (7-5).

– Jeg må si jeg er overrasket over hvordan jeg spilte, selv om jeg tapte. Det var en god kamp, og jeg synes tiebreakene viser at jeg ikke har så mange kamper under beltet. Ellers følte jeg meg bra, jeg har ikke hatt så mye tid til å forberede meg på måten jeg ville. Nå vil jeg fokusere på gress og tennis igjen, sier den tidligere Wimbledon-vinneren Kvitova.

Også nummer 18 i verden, Kiki Bertens, som kom til semifinalen i Roland Garros i fjor, ble slått ut onsdag. Den nederlandske jenta tapte for amerikanske Catherine Bellis, nummer 48 i verden. 18-åringen fra USA vant 6-3, 7-6 (7-5).

Muguruza slo tilbake
Regjerende mester Garbine Muguruza fikk ingen drømmestart på oppgjøret mot Anett Kontaveit, nummer 53 i verden. Den spanske jenta tapte det første settet 6-7 (4-7), men hentet seg inn igjen med 6-4, 6-2 i de to neste settene.

Ekaterina Makarova, nummer 40 i verden, slo ut verdensener Angelique Keber i første runde, men i andre runde sa det stopp. Lesia Tsurenko, nummer 42 i verden, ble for sterk og vant 6-2, 6-2. Også svenske Johanna Larsson røk ut av turneringen etter tap for Yulia Putintseva.

Det største sjokket var derimot Ons Jabeurs seier over Dominika Cibulkova. Jenta fra Tunisia, nummer 114 i verden, overrasket ved å slå ut nummer sju i verden med 6-4, og ble den første arabiske jenta i tredje runde i en singleturnering i Grand Slam.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788