Steve Johnson
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Nadal stormet videre i Roland Garros – Johnson i gråt etter seier

Rafael Nadal fortsatte det glimrende grusspillet og tok seg videre til tredje runde i Roland Garros på tre sett.

Rafael Nadal fortsatte det glimrende grusspillet og tok seg videre til tredje runde i Roland Garros på tre sett.

Den spanske storfavoritten vant i strake sett over Benoit Paire i første runde og gjorde det samme i andre runde over Robin Haase, nummer 46 i verden. Nadal hadde god kontroll kampen igjen og viste at grusformen fortsatt er der.

Spanjolen satte nemlig 33 vinnere og hadde bare 13 upressede feil iløpet av kampen. Faktisk hadde ikke motstander Haase en eneste breakmulighet. Nå venter Nikoloz Basilashvili, nummer 63 i verden i tredje runde. 25-åringen fra Georgia vant 7-6 (7-3), 7-6 (7-2), 7-6 (8-6) over sterke Victor Troicki, nummer 35 i verden.

– Jeg er veldig glad for å komme tilbake på hovedbanen å vinne. Det var veldig hardt for meg i fjor. Jeg er veldig glad for å være tilbake på banen, en bane som kanskje er den viktigste banen i karrieren min, sa Nadal etter seieren.

Johnson vant for sin døde far
Amerikanske Steve Johnson, som er nummer 26 i verden, mistet for tre uker siden faren sin. Faren ble bare 58 år og døde uventet. Tennisspilleren var tydelig rørt da han tok seg videre fra første runde mandag og viste ikke mindre følelser etter seieren med 6-2, 7-6 (10-8), 3-6, 7-6 (8-6) over Borna Coric i andre runde onsdag.

Steve Johnson. Wiki Commons.

Da seieren var et faktum falt Johnson, som måtte redde to settpoeng i det fjerde settet, ned på knærne og begynte å gråte. Coric reagerte helt annerledes og knuste racketen i sinne til pipekonsert fra publikum.

– Jeg visste bare at han så ned på meg på det siste poenget og ga meg styrken til å avslutte det. Fysisk er jeg ok, men følelsesmessig er det er et rot. Han ville alltid at jeg skulle være en fighter og en konkurrent, så det er det jeg kommer til å gjøre dag inn og dag ut. Det er det eneste jeg kan gjøre, sa Johnson etter kampen, ifølge Sports Illustrated.

27-åringen takker også resten av familien for støtten under turneringen.

– Moren, søsteren og forloveden min er her, så det gjør det enklere og hardere på samme tid å se dem. Bare smerten og bare å komme gjennom det. Du vet, det er bare hardt, sa Johnson, som møter favoritten Dominic Thiem i tredje runde.

Djokovic overbeviste
Regjerende mester Novak Djokovic måtte til tider kjempe mot Joao Sousa, men i likhet med Nadal tok serberen seieren på tre sett med 6-1, 6-4, 6-3, et identisk resultat som Nadal.

– Jeg synes de to første settene gikk veldig bra, mens det tredje settet var vanskeligere, sa Djokovic etter kampen.

Også onsdag røk et par seedede spillere ut. Hjemmehåpet og nummer 13 i verden, Jo-Wilfried Tsonga lå under 5-7, 4-6, 7-6 (8-6), 4-5 da kampen ble stoppet tirsdag. På egen serve måtte han vinne gamet onsdag, men havnet under 0-40. Franskmannen reddet alle de tre breakballene, men fikk enda en i mot seg på deuce, og da sikret Renato Olivo kampseieren med 6-4 i fjerde sett.

Veteranen og 23.-seedede Ivo Karlovic måtte også se seg slått. Kroaten tapte for argentinske Horacio Zeballos 6-7 (5-7), 6-7 (5-7), 3-6.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788