Rafael Nadal
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Nadal håper på forbedring: – Må serve bedre

Rafael Nadal hadde få problemer med å vinne i første runde, men ønsker likevel å heve spillet i sitt i andre runde onsdag.

Rafael Nadal hadde få problemer med å vinne i første runde, men ønsker likevel å heve spillet i sitt i andre runde onsdag.

Spanjolen slo Benoit Paire, nummer 45 i verden, i første runde i strake sett. Onsdag venter en spiller med lignende rangering, Robin Haase, nummer 46 i verden. Nederlenderen slo unggutten Alex De Minaur i tre sett i første runde, men har ikke gode resultater fra grus i år og i åtte Roland Garros-deltakelser har han aldri tatt seg videre fra andre runde.

– Jeg føler et spesielt press i Paris, men det er noe bra. Hvis jeg følte ikke på noe nerver ville det betydd at jeg ikke brydde meg. Å ha nerver er noe positivt hvis du kan kontrollere dem. Det er fundamentalt å treffe bra med forehanden og bevege meg bra. Det er grunnstammen i spillet mitt, sier Nadal.

Mot Paire servet Nadal et hakk dårligere enn hva gruskongen har gjort så langt i grussesongen. Gjennomsnittet på å vinne førsteserver for Nadal ligger på 72,4 poeng. Mandag var snittet nede på 66,7 prosent.

– Jeg må serve bedre enn hva jeg gjorde i denne kampen, sa Nadal.

Thiem mot kvalifiseringsspiller
Favoritten Dominic Thiem har på papiret fått en enklere oppgave enn mange av de andre favorittene. Kvalifiseringsspiller Simone Bolelli er motstander, nummer 470 i verden. Plasseringen har derimot en forklaring: Italieneren gikk skadet fra mai 2016 til februar 2017.  Normalt sett hører 31-åringen hjemme topp 100 i verden.

Også Novak Djokovic skal i aksjon onsdag. Serberen spiller mot portugisiske Joao Sousa, nummer 59 i verden. Portugiseren har aldri tatt seg videre fra andre runde i turneringen, mens Djokovic virker å være på vei tilbake i god form.

En mulig bombe kan Tony Robredo stå for onsdag. Spanjolen, som er nummer 274 i verden, møter Grigor Dimitrov. Bulgareren har vært ute av form på grusen og hans 35 år gamle motstander har flere god resultater fra Roland Garros oppover årene.

Kvitova med ny kamp
Petra Kvitova imponerte stort i sin første kamp etter knivangrepet. Onsdag venter en ny utfordring i Bethanie Mattek-Sands.

– Jeg er glad for at jeg spilte første kamp uten smerter. Jeg overrasket meg selv, det føles rart, sa Kvitova etter seieren.

Også Caroline Wozniacki skal i aksjon onsdag. Den danske jenta møter Francoise Abanda, nummer 195 i verden, men må trolig heve seg fra oppgjøret i første runde.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788