Tennisbane
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Murray bestod første test – flere overraskelser

Andy Murray viste tegn til formbedring i første runde av Roland Garros, men utfordreren Alexander Zverev måtte se seg slått.

Andy Murray viste tegn til formbedring i første runde av Roland Garros, men utfordreren Alexander Zverev måtte se seg slått.

Den britiske verdenseneren har hatt en varierende sesong. I Australian Open ble det fjerde runde, men var i to ATP-finaler på hard court. I år på grus er det beste Murray har klart en semifinale i ATP 500-turneringen i Roma, men i siste turnering før Roland Garros tapte han i sin første kamp i andre runde for Fabio Fognini.

Andy Murray videre i Roland Garros. Kirsten Holst/Propaganda.

Tirsdag var Murray i gang mot Andrey Kuznetsov, nummer 85 i verden. Det var ventet at russeren kunne gi briten hard kamp, men Murray slapp å gå på en smell allerede i første runde i Paris. 30-åringen vant 6-4, 4-6, 6-2, 6-0.

– Jeg kontrollerte mye av kampen. I det tredje settet viste jeg hvorfor du må holde konsentrasjonen hele tiden i en kamp med fem sett, sa Murray etter kampen.

Zverev ute
Tyske Alexander Zverev imponerte da han vant turneringen i Roma like før Roland Garros. Dermed seilte han opp som en av outsiderne til tittelen i Paris, men forventningene klarte ikke 20-åringen å leve opp til på grusen.

– Jeg spilte helt forferdelig. Det var forskjellen, det er ganske enkelt, sa Zverev etter kampen.

Zverev møtte sterke Fernando Verdasco i første runde. Spanjolen er så godt rangert som nummer 37 i verden og svært rutinert. Den spanske tennisspilleren har deltatt i 55 strake Grand Slam-turneringer og slo Zverev 6-4, 3-6, 6-4, 6-2.

– Han spilte veldig bra. Han spilte veldig smart også, han dyttet meg bakover på banen. Jeg følte ikke ballen særlig mye. Det kan kun meg selv, sa Zverev.

Unge Chung imponerte
Casper Ruud slo Hyeon Chung i februar i en Challenger-turnering i februar på hard court, men unggutten fra Sør-Korea har imponert på grus i år. 21-åringen tok seg blant annet til kvartfinale i ATP 500-turneringen i Barcelona og semifinale i ATP 250-turneringen i München. Tirsdag slo han ut seedede Sam Querrey, nummer 28 i verden, med 6-4, 3-6, 6-3, 6-3.

Stanislas Wawrinka slet til tider mot Jozef Kovalik, nummer 152 i verden, men vant i tre sett med 7-2, 7-6 (8-6), 6-3. Også Nick Kyrgios og Kei Nishikori tok seg videre.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788