tennis illustrasjon

Muguruza holdt unna mot tidligere mester

Det var brygget opp til storkamp i første runde av Roland Garros, men fjorårsvinneren kom seg helskinnet unna.

GULL: Garbiñe Muguruza har startet jakten for å gjenta suksessen i Roland Garros. Foto: Azilko (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons
Det var brygget opp til storkamp i første runde av Roland Garros, men fjorårsvinneren kom seg helskinnet unna.

Garbiñe Muguruza (nummer 5 i verden) er tilbake i Paris for å forsvare seieren i 2016. Det er bare spanjolen og utslåtte Angeliqa Kerber som har vunnet en Grand Slam siden 2010 i turneringen. På kvinnesiden er det vidåpent om gullet. Serena Williams måtte melde forfall på grunn av graviditet, Maria Sharapova fikk ikke et wildcard, og verdenseneren Angelique Kerber ble slått ut i første runde søndag.

Muguruza er en av de mange mulige vinnerkandidater til årets Roland Garros. Mandag leverte hun varene mot 36 år gamle Francesca Schiavone (78).

– Jeg var ikke sikker på hvordan jeg kom til å reagere på hovedbanen, mot en tidligere mester, sa Muguruza.

Spanjolen gikk tidlig opp i en 3-0 ledelse, etter å ha brutt veteranen på hennes to første servegames. Muguruza tok første sett 6-2 på 41 minutter.

I andre sett hang vinneren fra 2010 mye bedre med, men ble brutt på stillingen 4-4. Muguruza tapte tre match baller i siste game, men på det fjerde skulle det skje. Dermed vant fjorårets mester 2-0 mot Schiavone, men hun ønsket allikevel å hylle veteranen.

– I dag tror jeg det var en tøff kamp for oss begge… fordi vi på en måte elsker oss her. Jeg kan ikke se meg selv spille når jeg blir 36! Hun har en spektakulær kropp, for å være i stand til å gjøre det, sa Muguruza.

I neste runde venter estlenderen Anett Kontaveit (53). Her er høydepunktene fra dagens kamp:

Dansken Caroline Wozniacki (12) slapp knepent unna en smell i sin første kamp. Hun fikk en vanskeligere kamp enn ventet mot Jaimee Fourlis (337). Men med settsifrene 6-4, 3-6 og 6-2 ble det allikevel 2-1 seier og avansement.

En som ikke slapp like billig unna var australske Daria Gavrilova (24). Den seedede jenta måtte gi tapt i en tøff kamp mot Elise Mertens (60). Belgieren tok første sett 7-6 (7-4) etter tiebreak. Gavrilova slo knallhardt tilbake med 6-1 i andre sett, men tapte 4-6 i det avgjørende siste settet.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788