Ruud ga Norge drømmestart: – Det fysiske var avgjørende

av | 7 april, 2017 | Davis Cup, Norsk

Casper Ruud vant det første oppgjøret i Davis Cup-kampen hjemme mot Danmark i Stavanger etter tre timer.

Casper Ruud vant det første oppgjøret i Davis Cup-kampen hjemme mot Danmark i Stavanger etter tre timer.
Dermed fikk Norge en svært god start på playoffkampen mot Danmark. Vinneren av oppgjøret kommer til å spille opprykksfinale i juli mot Sør-Afrika eller Slovenia. Den norske 18-åringen må trolig vinne sine to singlekamper mot danskene skal det går Norges vei denne helga. I den første kampen mot Søren Hess-Olesen måtte Ruud kjempe for seieren.
– Det var en tøff kamp. Han spilte veldig bra, men samtidig kontrollerte jeg mye av det uten å få så mye ut av det. Det var frustrerende, men noen ganger skjer det at man kommer litt flakset ut av det, sier Ruud til Tennis-Norges reporter i Stavanger, Jens Førsvoll..
God start
Det startet derimot rimelig bra for Ruud. Det første settet gikk raskt unna og nordmannen vant 6-3. Også det andre settet startet bra og norgesmesteren ledet 2-0. Så fikk Snarøya-gutten litt problemer og tapte til slutt settet 5-7.
Hess-Olesen hadde funnet ut av hvordan han kunne presse Ruud, og det fortsatte i sett nummer tre, men til slutt bukket dansken under for presset. Ruud brøt da han måtte og vant 7-5. I det fjerde settet var ikke Hess-Olesen på høyde og Ruud sikret seieren med 6-2 i sett nummer fire etter to timer og 59 minutter.
Ruud var favoritt på forhånd. Danske Hess Olesen spiller knapt internasjonale turneringer og har ikke ranking, men spilte en oppkjøringsturnering i forrige uke. Da tok han seg til semifinale i en Futures-turnering. I tillegg spiller han collegetennis i USA. Ruud mente fysikken hadde en del å si for utfallet.
– Det er gøy å spille fem sett, litt annerledes. Du har litt mer å gå på, du kan tape to sett, men likevel vinne kampen. Selv om det var jevnt i det tredje settet var jeg ikke så redd for å tape det. Jeg visste at han ikke hadde spilt altfor mye tennis i det siste, så jeg tror det fysisk ble avgjørende på slutten. Jeg visste at jeg kunne slå han på det, sier Ruud.
Singlekampene avgjørende
Senere fredag spiller Viktor Durasovic mot Danmarks ener, Frederik Løchte Nielsen. Lørdag fortsetter det med double og søndag avsluttes helgen med to singlekamper.
– Jeg tror det blir en ny bra kamp og jeg tror han kan vinne den.  Nielsen er god i double, men det kan være bob-bob til tider i double. Jeg tror det blir en viktig kamp, men vi har kanskje større sjanse i singlekampene., sier Ruud.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Formsterk Ruud slo ny toppspiller

Formsterk Ruud slo ny toppspiller

For andre gang i år slo Casper Ruud den italienske toppspilleren Fabio Fognini da han torsdag kveld vant kampen i Hamburg i strake sett.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv