Ruud slo topp 100-spiller – gir ny klatring

av | 20 februar, 2017 - 22:06 | Casper Ruud, Internasjonalt, Norsk

Casper Ruud slutter ikke å imponere. Mandag ble topp 90-spilleren Rogeiro Dutra Silva slått i ATP 500-turneringen i Rio.

Casper Ruud imponerte i Brasil. Foto: Espen Hildrup.


Casper Ruud slutter ikke å imponere. Mandag ble topp 90-spilleren Rogerio Dutra Silva slått i ATP 500-turneringen i Rio.
Den norske 18-åringen vant for første gang i karrieren på verdenstouren, altså nivået høyere enn Challenger, noe som med en gang gir mye poeng på verdensrankingen. I ATP 500-turneringen i Rio får man nemlig 45 ATP-poeng for å gå videre fra første runde.
Det gjør at Ruud klatrer mange plasser på verdensrankingen. Når den nye ATP-rankingen kommer neste mandag vil norgesmesteren for første gang være blant de 200 beste, trolig en plass rundt 185 i verden. En god forbedring fra den nåværende. 208.-plassen.
Sterk motstander
Seieren mot Dutra Silva er den andre gangen i karrieren nordmannen slår en spiller rangert blant de 100 beste i verden. Forrige gang var i ATP Challenger-turneringen i Sevilla. Da ble daværende nummer 75 i verden, Inigo Cervantes, slått.
Dutra Silva er med sin 88.-plass på ATP-rankingen en godt rangert spiller. Den brasilianske 33-åringen har gjennom årene stadig forberedet seg og brøt 100-grensen for første gang i 2016. Hans beste plassering i karrieren er 82.-plass fra juni i fjor.
Veteranen fra Brasil vant en Challenger-turnering i 2016, men var i totalt fem finaler og flere semifinaler, så Dutra Silva presterer vanligvis svært solid, selv om han aldri har lyktes særlig bra på det ypperste nivået. Han går også på blemmer, som da han tapte Ivan Endara, nummer 484 i verden, i november.
God kamp
Det første settet startet jevnt og begge hadde god kontroll på servegamene sine i starten, men på 3-2 til Ruud og på Dutra Silvas serve kom kampens første breakmulighet. Etter en lang ballveksling bukket Dutra Silva under for presset og gjorde en feil, slik at Snarøya-gutten gikk opp i 4-2. Nordmannen holdt sine neste servegames og vant settet 6-3.
-Et veldig imponerende sett av Ruud. Han spilte modent. Jeg er imponert over nordmannen, sa Sky Sports engelske kommentatorer etter det første settet.
I det andre settet fikk Ruud en breakball allerede i settets første game. Dutra Silva reddet det inn, men Ruud ga seg ikke og var lenge på deuce, uten å få nye breakballer. Til slutt klatre den brasilianske motstanderen å holde servegamet sitt.
På 2-2 virket Dutra Silva å ha god kontroll på sitt servegame og ledet 40-15, men Ruud kjempet seg opp på deuce og fikk en breakball. Som da han brøt i det første settet, spilte Ruud tålmodig på den avgjørende ballen, og til slutt gjorde brasilianeren en feil og nordmannen gikk opp til 3-2. Uten å få en eneste breakball i mot iløpet av kampen fortsatte Ruud det solide spillet og avgjorde kampen med 6-4 i sett nummer to.
God sesongstart
Ruud har hatt en god sesongstart. I kvalifiseringen til Australian Open imponerte han i to kamper, før storserveren Reilly Opelka ble for sterk i kvalifiseringsfinalen. For to uker siden spilte unggutten en Challenger-turnering i Budapest og imponerte fram til semifinalen. Da ble han syk og tapte hele 0-6, 0-6 for Marton Fucsovics.
I andre runde i Rio venter vinneren i oppgjøret mellom åttendeseedede Joao Sousa, nummer 41 i verden, og Roberto Carballes Baena. En seier vil doble antall ATP-poeng igjen, altså 90 poeng. I en eventuell kvartfinale venter trolig verdensfemmer Kei Nishikori.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv