Casper Ruud

Ruud sjokkerte, men tapte semifinalen

Casper Ruud spilte et meget godt første sett, men klarte ikke å følge det opp i de neste settene i semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio.

Casper Ruud spilte et meget godt første sett, men klarte ikke å følge det opp i de neste settene i semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio.

Ruud kunne bli den første nordmannen noensinne i en finale på verdenstouren. Christian Ruud, Norges beste tennispiller gjennom tidene før sønnen Casper, tok seg aldri til en finale på dette nivået.

Det hele så meget lovende ut. Nordmannen startet meget bra, og i det andre setet hadde unggutten matchball, men misbrukte den, og derfra gikk det bare en vei. Snarøya-gutten kollapset og tapte sett nummer to, før tredje settet ble en katastrofe. Ruuds kroppspråk endte seg drastisk, og det klarte han aldri å snu.

Ruud er likevel sikret hele 180 poeng på ATP-rankingen og klatrer opp til en plass rundt 133 på verdensrankingen med det som forsatt er en helt fantastisk prestajon.

Tidligere har ikke den norske unggutten ikke slått en høyere rangert spiller enn Ingio Cervantes, som da var nummer 75 i verden. I semifinalen i sin aller første ATP 500-turnering ventet hans største utfordring gjennom karrieren, Pablo Carreno Busta, nummer 25 i verden, så det lenge ut som Ruud skulle sjokkere spanjolen.

Carreno Busta ble sett på som en soleklar favoritt i semifinalen mot Ruud, men oddsen ble bevist feil allerede fra starten av kampen.

I det første settet holdt begge servene i sine for første servegame, men så fant stortalentet fra Norge fram storspillet sitt. Ruud brøt Carreno Busta først til 3-2, før også unggutten brøt til 6-2 og avgjorde det første settet.

Også i det andre settet begynte Ruud bra. Stjerneskuddet brøt til 2-1, men Carreno Busta slo tilbake umiddelbart. Nordmannen lot seg ikke påvirke og brøt tilbake igjen, men også Carreno Busta fikk et nytt brudd og det sto 4-3. Spanjolen holdt serven og på 4-4 hadde Ruud flere breakballer i mot, men reddet alle på en fantastisk måte og holdt serven. På Carreno Busta´ serve fikk Ruud en matchball på stillingen 40-30, men spanjolen reddet det inn til deuce og vant gamet. Så brøt han nordmannen igjen og vant settet 7-5.

I det tredje settet ble den en total kollaps. Ruud var ikke i nærheten av Carreno Busta og tapte hele 0-6.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788