Ruud: – Det var ubeskrivelig

av | 24 februar, 2017 - 17:21 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud ser at han har en god mulighet til også å nå semifinalen etter den ubeskrivelig triumfen i andre runde av ATP 500-turneringen i Rio.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud ser at han har en god mulighet til også å nå semifinalen etter den ubeskrivelig triumfen i andre runde av ATP 500-turneringen i Rio.
Den norske 18-åringen sa etter torsdagens kamp at han nesten var tom for ord etter sin andre seier på verdenstouren. Dagen derpå var det enklere for unggutten å sette ord på den store seieren over Roberto Carballes Baena.
-Det er utrolig gøy at kampen endte slik. Det er ikke ofte det avgjøres i tiebreak og kult at jeg klarer å vinne da. Det er litt ubeskrivelig, sier Ruud til Tennis-Norge, som ikke var helt fornøyd med første settet.
-Jeg burde nok ha vunnet det første settet. Jeg følte jeg var bedre enn han, men jeg har jo mistet noen sett før, så det var bare å gi alt, sier Ruud.
-Ikke umulig
I fredagens kvartfinale venter Thiago Monteiro, nok en spiller Ruud absolutt har en god mulighet til å slå, og dermed ta seg til en helt senasjonell semifinale. Brasilianeren er nummer 85 i verden, og unggutten har vært heldig med trekningen i turneringen.
-Jeg vil si at det er en god mulighet, ja. Rankingmessig har jeg nok ikke møtt de tøffeste motstanderne, men ranking viser seg ofte å ha lite å si. Det er ingen umulighet at jeg tar meg videre, sier en optimistisk Ruud.
Monteiro er en ung brasilianer. 22-åringen slo virkelig i gjennom i fjor. Da gikk han fra 392.-plass til 82.-plass på ATP-rankingen. I fjor vant han en Challenger-turnering, men gjorde det også brukbart i større turneringer, selv om den eneste Grand Slam-turneringene han har spilt kom gjennom direkteplass i årets Australian Open.
-Jeg fikk sett litt på han i går, så jeg har en idé om hvordan han spiller, sier Ruud.
Rolig morgen
Kampen mot Monteiro går sent, både brasiliansk og norsk tid. Kvartfinalen går som kamp nummer fire fra 19.00 norsk tid. Dermed kan kampen spilles først mellom 01.00 og 03.00 norsk tid, som tilsvarer mellom 21.00 og 23.00 i Brasil.
-Akkurat nå slapper jeg bare av. Vi har nettopp spist frokost og sånt (13.00 norsk tid), så reiser vi nok til arenaen rundt 16 for å litt behandling og slå inn, sier Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Finaletap for Helgø

Finaletap for Helgø

Danmarks Sofia Nami Samavati slo Malene Helgø i finalen av ITF 25K i Varberg, Sverige.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv