Davis Cup Norge
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Norge enkelt videre i Davis Cup: – Vi har lært å kjenne hverandre bedre

Casper Ruud og Viktor Durasovic tok sin aller første doubleseier sammen og sendte Norge videre i til andre runde Davis Cup for første gang siden 2006.

Casper Ruud og Viktor Durasovic tok sin aller første doubleseier sammen og sendte Norge videre i til andre runde Davis Cup for første gang siden 2006.

Duoen har spilt to kamper sammen i double tidligere på seniornivå. Begge kampene har vært i Davis Cup i 2016 og endte med tap for henholdsvis Litauen og Luxembourg. Tapet for Litauen var forventet med to høyt rangert doublespillere på laget, mens Luxembourg hadde to spillere som hadde lagt opp på laget.

Ettersom duoen ikke har lyktes i double så langt sammen, har doublekampen blitt sett på som en nøkkelkamp og en del med stort utviklingspotensial. Lagkaptein Anders Håseth har nemlig stor tro på Norges to beste tennisspillere sammen i double.

-Det var gøy. Vi spilte en bra kamp sammen. Vi har lært å kjenne hverandre og var mer offensive nå enn tidligere, sier Ruud til Tennis-Norge.

Etter at Ruud og Durasovic vant mot Martins Podzus og Mikelis Libietis i singlekampene fredag, ville Norge gå videre til andre runde i andre divisjon i Davis Cup med seier over Podzus og Libietis i double. Libietis er en god doublespiller med ranking blant de 300 beste i verden.

-Det gikk som jeg trodde. Det var bare et tidsspørsmål før de skulle vinne en kamp sammen. De spilte ordentlig bra sammen, det var høy klasse over dette. Du ser at de vokser og er vinnerskaller. De server bra, returnerer bra og er gode på nett. De har alle forutsetningene, skryter lagkaptein Anders Håseth til Tennis-Norge.

God kamp
Ruud og Durasovic var nære ved å vinne oppgjøret i tre strake sett. Det første settet gikk bra, men var lenge jevnt. Både Norge og Latvia fikk det enkelt i sine servegame i starten, men på 4-3 til Norge kom vendepunktet i settet. Norge brøt da Libietis gjorde en enkel feil, og de norske ungguttene vant settet 6-4.

Det andre settet startet bra, og Norge hadde to breakballer i Latvias første servegame, men latvierne reddet dem inn. På 3-2 til Latvia brøt hjemmenasjonen, men på 3-5, brøt Norge tilbake og skapte fornyet spenning. Etterpå brøt Latvia først til 6-5, men igjen hentet Norge seg inn igjen og brøt tilbake. Dermed ble det et tiebreak, der Norge var klart best og vant 7-3.

I det tredje settet ble Norge brutt allerede i sitt første servegame, men klarte å bryte tilbake. Det tok ikke lang tid før Latvia brøt igjen og på egen serve på 5-4 hadde latvierne flere settballer, uten å utnytte dem. Norge brøt tilbake i siste mulighet og skaffet seg enda et tiebreak.  I tiebreaket fikk Latvia settball da Norge servet på 6-5, og da Durasovic slo en for lang ball, var et fjerde sett et faktum.

Latvia klarte ikke å holde oppe intensiteten i spillet sitt i det fjerde settet. Norge brøt enkelt i latviernes første servegame. Vertene kom seg aldri opp på toppnivået sitt igjen, og Norge brøt også til 4-1. Lufta gikk ut av Libietis og Podzus. Sett nummer fire endte 6-2 til Norge.

-Det smakte bra. Vi spilte veldig bra, så dette var deilig. Vi har begge blitt bedre i double. Vi spilte mer offensive og var mer på nett. Jeg gleder meg til neste runde, sier Durasovic til Tennis-Norge.

Danmark eller Marokko
Det er første gang siden 2006 Norge går videre fra første runde i turneringen. Da ble Zimbabwe slått 4-1 etter godt spill fra Jan Frode Andersen og Stian Boretti.

I andre runde venter vinneren i oppgjøret mellom Marokko og Danmark. Etter lørdagens double leder Danmark 2-1. Uansett mostander vil Norge spille hjemme i andre runde, i motsetning til de tre siste kampene som har vært borte, i tillegg til oppgjørene i tredje divisjon i 2015.

Både Marokko og Danmark stiller i første runde med et lag som er dårligere rangert enn det norske. Skulle Norge vinne andre runde, blir det opprykksfinale mot Sør-Afrika eller Slovenia, som trolig vil være favoritter mot Norge. Andre runde spilles allerede i april.

Singlekampene søndag vil fortsatt bli spilt, men med tre sett. Håseth garanterer Simen Sunde Bratholm spilltid i en av kampene.

-Det blir en viktig erfaring for Simen å komme i gang i Davis Cup, sier Håseth.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.