Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud tapte i sesongstarten

Casper Ruud fikk ingen optimal start på 2017 med tap mot Renzo Olivo i sesongåpningen sin i ATP 250-turneringen Chennai Open.
Casper Ruud tapte i Chennai Open. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud fikk ingen optimal start på 2017 med tap mot Renzo Olivo i sesongåpningen sin i ATP 250-turneringen Chennai Open.

Unggutten fikk en rimelig god start på oppgjøret, som er hans første på tellende kamp på to måneder, men fikk det etter hvert svært tøft mot sterke Olivo.

24-åringen er nummer 83 i verden og har aldri vært høyere rangert gjennom karrieren sin. Argentineren avsluttet 2016 sterkt med seier i Buenos Aires Challenger. I september tok 24-åringen sin første Challenger-seier i karrieren, en uke etter Ruud. Kun en gang har Ruud slått en bedre rangert spiller enn Olivo.

Ingen breakballer
Ruud og Olivo var svært jevne i det første settet. Duoen spilte solid på egen serve, og det var bare en breakmulighet iløpet av det første settet. Den hadde Olivo på 1-1, men Ruud avverget og i resten av settet fulgte de hverandre til tiebreak. Der kom nordmannen skjevt ut og lå under 0-4. Til slutt sikret Olivo settet med 7-3 i tiebreaket.

I det andre settet klarte Ruud for første gang i kampen å komme opp på deuce, allerede i Olivos første servegame. Argentineren reddet likevel inn gamet. Utover i settet spilte Olivo bedre og bedre. 24-åringen brøt til 1-3, og sikret seieren med et nytt brudd til 2-6.

Utenom å ha sikret tiebreak i det første settet, var Ruud aldri i nærheten av å skape en ny senasjon. 18-åringen hadde ikke en eneste breakmulighet iløpet av kampen. Selv måtte Snarøya-gutten avverge seks breakballer, i tillegg til de to norgesmesteren ikke klarte å redde.

Kvalifisering
Nå går turen videre til Melbourne og kvalifiseringen i Australian Open. Den starter 9. januar. Der møter Ruud spillere som er dårligere rangert enn Olivo, men vil risikere å møte spillere som er opp mot tirsdagens motstanders nivå. Selv er Ruud en av de dårligste rangerte spillerne i kvalifiseringen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788