Bratholm kvalifisert for hovedrunden: – Jeg spilte veldig bra taktisk

av | 4 desember, 2016 - 17:52 | Norsk

Simen Sunde Bratholm spilte en meget god kamp i kvalifiseringsfinalen i Orange Bowl og kvalifiserte seg for sin første Grade A-turnering.

Simen Sunde Bratholm tok seg videre til andre runde i Oslo. Foto: Espen Hildrup.

Simen Sunde Bratholm imponerer i USA. Foto: Espen Hildrup.


Simen Sunde Bratholm spilte en meget god kamp i kvalifiseringsfinalen i Orange Bowl og kvalifiserte seg for sin første Grade A-turnering.
I sitt første forsøk i en Grade A-turnering, som er den høyeste rangerte typen av juniorturneringer, nådde Bratholm hovedrunden. Det skjedde etter en impoerende seier, 6-2, 6-4  over Keenan Mayo i kvalifiseringsfinalen i Orange Bowl i Florida.
-Det er veldig gøy å kvale inn til en Grade A-turnering for første gang og jeg gleder meg masse til å spille hovedtablået sammen med de andre norske, som er her nede i Florida, sier Bratholm til Tennis-Norge.
Mayo er rangert på 192.-plass på juniorrankingen, og har vært nummer 170. For to uker siden vant 16-åringen fra USA to runder i Grade 1-turneringen Yucatan Cup og har langt mer erfaring på høyere nivå enn Bratholm.
-Det var en solid kamp, hvor jeg spilte veldig taktisk bra og spilte mye på backhanden til motstanderen fordi den svakere enn de andre slagene. Jeg servet også veldig bra som gjorde at han ikke klarte å bryte serven min, sier Bratholm.
For den norske 17-åringen har virkelig blomstret opp i høst og har lite erfaring fra høyere nivå. Det var først da Bratholm vant en Grade 5- og Grade 4-turnering dette halvåret, i tillegg til gjennombruddet på seniornivå i Futures-turneringen Collector Bank Norwegian Open, det norske tennispublikummet fikk opp øynene for unggutten.
Nå er altså Bratholm klar for hovedrunden i turneringen som blir kalt et uoffisielt VM for juniorer og har muligheten til å følge i fotsporene til blant andre Roger Federer og Andy Roddick, som begge har vunnet turneringen.
Ett av Bratholms mål med å spille Orange Bowl er å skaffe seg nok poeng til å spille junior Australian Open i januar. Også Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen spiller hovedrunden i turneringen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv