Sunde Bratholm satser mot junior Grand Slam

av | 17 november, 2016 - 11:21 | Norsk

Simen Sunde Bratholm prøver seg i sine første Grade 1- og Grade A-turneringer i USA i et forsøk på å nå Grand Slam-turneringene for juniorer.

Simen Sunde Bratholm vil spille junior Grand Slam. Foto: Espen Hildrup.

Simen Sunde Bratholm vil spille junior Grand Slam. Foto: Espen Hildrup.


Simen Sunde Bratholm prøver seg i sine første Grade 1- og Grade A-turneringer i USA i et forsøk på å nå Grand Slam-turneringene for juniorer.
Den norske 17-åringen skal spille Grade 1-turneringen Eddie Herr og Grade A-turneringen Orange Bowl i starten av desember. Aldri tidligere har Bratholm forsøkt seg på så høyt juniornivå, og det er en klar plan med USA-turen.
-Drømmen er jo å få en så bra ranking at jeg får muligheten til å spille de større turneringene, som junior Grand Slam. Dette skal jeg prøve på nå, ved å prøve å få spille en del turneringer som Grade 2 og 1 til neste år for å kapre meg så mange poeng som mulig, sier Sunde Bratholm til Tennis-Norge.
-Opp til rundt nummer 80
Bratholm imponerte de aller fleste da han fikk sitt gjennombrudd i Collector Bank Norwegian Open med å skaffe seg tre ATP-poeng. Oslo-gutten tok seg blant annet til en kvartfinale, der han var nære ved å slå sterke Lucas Miedler, som gikk til finalen denne samme uken. Dette skjedde i hans aller første hovedrunde på seniornivå.
På juniornivå imponerte Bratholm like før turneringene på hjemmebane med å vinne en Grade 4-turnering i Malaysia og tok seg til kvartfinale i en Grade 3-turnering. I tillegg vant Heming-spilleren en Grade 5-turnering i Sverige i august. Det har ført han opp på en 287.-plass, noe som betyr at han må i gjennom kvalifisering i USA.
-Jeg må opp til rundt 80 på juniorrankingen for å komme inn i kvalifiseringen i junior Grand Slam-turneringene. Jeg må nok doble poengene mine, så det har jeg mulighet for å gjøre i USA om jeg gjør det bra, sier Bratholm.
Mulig
Med spillet Bratholm viste i Oslo er det ingen umulighet til å gå langt i USA om han er i samme form og holder hodet kaldt. I hovedrunden kan han støte på sterke juniorer, blant annet nummer en og to i verden, Stefanos Tsitsipas og Mimir Kecmanovic, som kjemper om å avslutte året på toppen av rankingen. Tsitsipas har hatt en glimrende sesong med to Challenger-finaler og fire Futures-seire. Bratholm vil for øvrig klatre på rankingen ved årskifte da flere av juniorene faller ut på grunn av for høy alder.
-Å spille Grand Slam junior har alltid vært en drøm jeg har hatt lenge, og nå som jeg har begynt å spille bedre tennis, så kan det bli en realitet om jeg tar med meg spillet jeg har hatt i de siste turneringene. Det blir gøy å få spilt så store juniorturneringer, og det gleder jeg meg masse til. Jeg kommer til å gi alt og prøve å gjøre mitt beste, sier Bratholm.
Stjerneskuddet, som hadde en dårlig vår og sommer på tennisbanen, har hatt en god treningsperiode etter Futures-turneringene i Oslo.
-Jeg har i den siste tiden etter Futures-turneringene trent hardt både tennis og fysisk. Jeg føler samarbeidet med Heming Tennis og Wang videregående skole er veldig bra og gjør at jeg har muligheten til å forbedre tennisen min og reise mye, avslutter Bratholm.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv