Ruud videre med publikum i ryggen: – Skal bruke det til min fordel

av | 1 november, 2016 - 17:41 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud tok seg videre til andre runde av Collector Norwegian Open og sjelden har det vært så mange tilskuere på en Futures-kamp i første runde.

Casper Ruud hadde god støtte fra publikum

Casper Ruud hadde god støtte fra publikum. Foto: Espen Hildrup.


Casper Ruud tok seg videre til andre runde av Collector Norwegian Open og sjelden har det vært så mange tilskuere på en Futures-kamp i første runde.
Det spilles opp til et titalls Futures-turneringen i uka rundt omkring i verden, men sjelden har det vært så mange tilskuere på en kamp i første runde på nivået som Ruuds kamp mot svenske Eric Samuelsson. Ruuds enorme framgang det siste året har gjort unggutten populær i Norge, og selv om motstanderen var urangerte Eric Samuelsson møtte det opp over 100 tilskuere for å se kampen.
-Det er gøy, men jeg prøver å ikke tenke for mye på det eller stress over det. Jeg vil heller bruke det til min fordel, og jeg synes det er gøy. Det er bare hyggelig hvis folk vil heie på meg. Det er alltid bra å ha publikum i ryggen hvis det er tøffe kamper, men det var ikke det som var avgjørende i dag. Det var bare gøy at de kom i dag, sier Ruud til Tennis-Norge.
God kamp
Publikum i Oslo Tennisarena på Hasle likte det de fikk se av stjerneskuddet. Nordmannen spilte svært solid og tilskuerne satte virkelig pris de gode poengene.
I det første settet var Ruud overlegen. 17-åringen knuste til fra start av med et blankt servegame på første forsøk. Det så ut som at Snarøya-gutten skulle gå det første settet uten å tape et game, men på 5-0 klarte Samuelsson å vinne et game på egen serve. Svensken var absolutt ingen dårlig server og fikk applaus ved anledningene han fortjente det.
I det andre settet fortsatte Ruud på samme måte. Selv om unggutten hadde mistet et game på slutten av sett nummer én, gjorde ikke det at Samuelsson kom inn i kampen. Sett nummer to så også ut til å gå uten gametap, men norgesmester ble brutt på 5-0 etter en enkel volleyfeil på 30-40. Stortalentet brøt tilbake etterpå og vant også sett nummer to 6-1.
-Det var deilig å starte med en slik kamp. Det var nok det jeg trengte for å komme i gang. Jeg har ikke spilt så mye tennis innendørs i år, så jeg fikk en bra match og selvtillit på dekket. Selvfølgelig er tennis alltid tennis, det skal ikke være forskjell, men jeg har ikke vært noen innendørsspesialist, så det var deilig, sier Ruud.
Overkommelig
Også i andre runde onsdag møter Ruud en kvalifiseringsspiller. Da venter britiske Joshua Paris, nummer 1090 i verden, som slo ut Johannes Foss Abrahamsen i første runde.
-Det blir en kvalifiseringsspiller igjen, så det er bare å forberede seg til en ny kamp, det er mye som kan skje, men spiller jeg bra er det muligheter, sier Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv