Ruud skremte hjemmefansen: – Det viktigste er at jeg vinner

av | 2 november, 2016 - 17:45 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud fikk overraskende store problemer med å ta seg videre til kvartfinalen i Collector Bank Norwegian Open.

Casper Ruud er klar for kvartfinale. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud er klar for kvartfinale. Foto: Espen Hildrup.


Casper Ruud fikk overraskende store problemer med å ta seg videre til kvartfinalen i Collector Bank Norwegian Open.
På en ellers helsvart norsk dag i Oslo Tennisarena innfridde Ruud forventningene mot kvalifiseringsspiller Joshua Paris, nummer 1019 i verden, selv om han fikk større problemer enn antatt. Den 20 år gamle briten skremte publikum på Hasle.
Ruud startet litt vinglete sammenlignet med kampen i første runde mot svenske Eric Samuelsson, men kom seg i en periode. Likevel var kampen av preget av en standard på spillet man ikke har sett fra Norges best rangerte herrespiller de siste månendene.
-Det var ikke noen superkamp, men til slutt vant jeg. Det er ikke så mye mer å si om det. Jeg bryr meg ikke om hva stillingen blir eller hvordan jeg vinner, så lenge jeg vinner er det alltid deilig. Jeg hadde kanskje ikke den beste dagen i dag, men jeg klarte å vinne, så jeg skal være fornøyd, sier Ruud til Tennis-Norge.
Varierende
Den britiske tennisspilleren holdt følge til 2-2 i det første settet. På 3-2 fikk Snarøya-gutten kampens første brudd og vant resten av gamene i settet. Ruud vant sett nummer én 6-2.
I det andre settet begynte det å kladde for Ruud. Norgesmesteren slet virkelig tungt og ble brutt til 1-2. Etterpå klarte ikke unggutten å ta et eneste game til i sett nummer to og tapte overraskende 1-6.
Ruud hentet seg inn til starten av det tredje settet. På første forsøk brøt han Paris, men briten, som til tider spilte svært god tennis, slo tilbake umiddelbart og brøt til 1-1. På 2-2 fant stjerneskuddet tilbake til det solide spillet sitt og brøt Paris blankt. Denne gangen ga han ikke fra seg ledelsen og vant det avgjørende settet 6-4.
-Jeg visste at hvis jeg fokuserte og fikk litt intensistet i spillet, så styrte jeg spillet. Jeg mistet nok det i slutten av det andre sett, noe som gjorde at jeg tapte det, men det hjelper meg folk tribunen da, sier Ruud.
Rosenholm en kvartfinalen
I kvartfinalen skal Ruud spille mot en ny svenske og møter sin første seedede spiller i turneringen. Da står sjuendeseedede Patrick Rosenholm på den andre banehalvdelen. 28-åringen er nummer 574 i verden og har på sitt beste vært nummer 350 i 2014.
Den rutinerte svensken har vunnet sju Futures-turneringer i karrieren, men den siste tittelen kom tilbake i 2014. I forrige ukes turnering i Oslo kom Roseholm til semifinalen. Denne uken har den svenske tennisspilleren slått amerikanske Quinton Vega og russiske Kiril Kivattsev.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv