Ruud klar for hjemmebane: – Jeg går for seier

av | 1 november, 2016 - 07:02 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud jakter sikker plass i Australian Open-kvalifiseringen. Den kan unggutten sikre om han går til topps i Collector Bank Norwegian Open.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud jakter sikker plass i Australian Open-kvalifiseringen. Den kan unggutten sikre om han går til topps i Collector Bank Norwegian Open.
Den norske 17-åringen spiller sin siste turnering for året denne uken. Det skjer på hjemmebane i Oslo Tennisarena i forbindelse med Futures-turneringen Collector Bank Norwegian Open.
-Jeg avslutter sesongen hjemme i Norge. Jeg gleder meg til å spille på hjemmebane igjen, sier Ruud, som kun har vært på snarvisitter i Norge ettter NM i august, til Tennis-Norge på en pressekonferanse.
Poeng
Med seier i Futures-turneringen i den norske hovedstaden vil Ruud få med seg 18 poeng. En kvartfinaleplass på Challenger-nivå gir rundt 17 poeng. Dermed har unggutten bare tatt flere poeng enn hva en Futures-seier gir da han vant i Sevilla.
Derfor kan turneringen på hjemmebane bli viktig i jakten på plass i Australian Open-kvalifiseringen. De 220 best rangerte spillerne i verden blir invitert i kvalifiseringen, men det er lite trolig at alle stiller. Dermed kan 233.-plassen Ruud er på nå være nok, men med seier i Oslo kan nordmannen trygt bestille billett til Australian Open.
-Det er mange poeng, og det er ideelt om man gjør det bra. Det er ikke så mange poeng i de første rundene, men går man langt er det litt å hente. Jeg skal gjøre mitt beste og går for seier, sier Ruud.
-Challenger-nivå
Har Ruud muligheten til å spille kvalifiseringen i Australian Open er det ingen tvil om at norgemesteren reiser. Snarøya-gutten tror også mye vil være mulig i Australia.
-Spillerne i kvalifiseringen i Australia er på rankingen fra cirka 100 til 300, så det er ikke langt unna Challenger, kanskje samme nivå, så det blir å ha samme innstilling.  Det er kanskje litt mer nervepirrende å spille Grand Slam første gang, det blir annerledes, men det er ikke mer eller mindre motstand enn Challenger. Jeg føler at jeg har vist at jeg har nivået inne til å slå slike spillere på gode dager, sier Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv