Ruud cruiset til finalen: – Det er gøy å ha støtten fra publikum

av | 4 november, 2016 - 19:03 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud er klar for årets sjuende finale og er et steg nærmere å vinne Collector Norwegian Open på hjemmebane.

Casper Ruud er klar for finale. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud er klar for finale. Foto: Espen Hildrup.


Casper Ruud er klar for årets sjuende finale og er et steg nærmere å vinne Collector Norwegian Open på hjemmebane.
Den norske 17-åringen spilte sin beste kamp for turneringen i semifinalen mot Lucas Miedler. Det tok litt tid før unggutten kom i gang, men etter noen games fant Ruud virkelig fram storspillet og tok seg til finalen på hjemmebane.
-Det blir gøy. Det er første gang. Det blir annerledes, det er første gang med det norske publikum i ryggen. Jeg gleder meg over det. Det er gøy å ha støtten og gøy når jeg får applaus etter gode poeng, så jeg håper det kommer mange i morgen og heier meg fram, sier Ruud.
Det på var på ingen måte gitt at nordmannen skulle klare å ta seg til finalen, selv om Snarøya-gutten var storfavoritt. Motstander Miedler har spilt meget bra i Oslo de to forrige ukene med finaletap og finaleseier. Østerrikeren er nummer 476 i verden og har på sitt beste vært nummer 374.
20-åringen har blitt godt vant med hard court innendørs på Hasle, mens Ruud store deler av sesongen har spilt på grus. Kun en av de tidligere finalene i år har Ruud spilt på et annet underlag enn grus, utendørs hard court i USA.
Solid
De første gamene i det første settet var jevne, men duoen klarte å holde egen seve. På 2-2 gjorde Ruud det som var nødvendig og brøt Miedler etter godt spill. Nordmannen fikk tre breakballer og lyktes på det tredje forsøket. Norgesmesteren ga aldri fra seg forspranget og vant sett nummer én 6-3.
I det andre settet fikk Ruud en best mulig start. Stortalentet brøt Miedler på første forsøk, men østerrikeren brøt tilbake etter noen game til 2-2. Ingen av spillerne klarte å bryte etterpå, og det gikk til tiebreak. Der vant Ruud 7-5 og sikret finaleplassen.
-Det var litt annerledes enn i går mot Rosenholm, men samtidig litt likt. Det var jevnt, spesielt i det andre settet, og det var bare noen poeng om å gjøre, men jeg føler at jeg hadde relativt god kontroll uansett. Det kunne fort vært 6-4 i det andre settet, da hadde jeg et break, men surret det bort. Jeg er glad for å vinne, sier Ruud.
Quinzi i finalen
I finalen venter andreseedede Gianluigi Quinzi, som i 2013 var i samme situasjon som Ruud var i tidligere i år på samme alder. Italieneren har vært rangert som verdens beste junior, mye takket være seier i junior-Wimbledon.
Siden har 20-åringen slitt med skader og dårlige trenervalg. Den siste tiden har formen kommet seg. Quinzi er nummer 333 på verdensrankingen og har på sitt beste vært nummer 292 i slutten august. Talentet imponerte med å ta seg til en semifinale i en Challenger-turnering i august og har vunnet to Futures-turneringer i år.
-Jeg har sett litt opp til han da han var junior, og jeg var på vei opp, så en liten anelse om han har jeg, men ellers vet jeg ikke så mye. Jeg har aldri spilt mot han tidligere, sier Ruud.
Finalen spilles i Oslo Tennisarena på Hasle klokken 12.30 lørdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv