Ruud avsluttet sesongen med finaletap i Oslo: – Mye god tennis, mest fra Quinzi

av | 5 november, 2016 - 14:06 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud klarte ikke å vinne finalen i Collector Norwegian Open foran et fullsatt Oslo Tennisarena.

Casper Ruud har taklet overgangen fra grus til hard court innendørs. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud har taklet overgangen fra grus til hard court innendørs. Foto: Espen Hildrup.


Casper Ruud klarte ikke å vinne finalen i Collector Norwegian Open foran et fullsatt Oslo Tennisarena.
Den norske 17-åringen fikk støttet han ønsket seg fra det norske publikummet og var favoritt i finalen mot Gianluigi Quinzi, men klarte ikke å leve helt opp til forventningene.
-Det er gøy at folk kommer. Jeg skulle gjerne vunnet foran hjemmepublikummet, men jeg håper at folk synes det er gøy å komme og se på. Det var mye god tennis, mest fra hans side i dag, dessverre. Men jeg er sikker på at folk synes det blir mer og mer gøy, så får vi håpe at det blir mer bredde i norsk tennis. Tennis-Norge trenger det, sier Ruud til Tennis-Norge.
-Var det presset som gjorde at du tapte i dag?
-Nei, jeg tenker ikke noe særlig på det. Det er gøy at folk kommer å se på, men det er ikke noe forventningspress på meg. Hvis jeg skal opp blant det beste i verden, kommer det alltid folk og ser på, så det er bare å bli vant med det, sier Ruud.
Ikke på topp
Norgesmesteren fikk en god start, og det første settet var jevnt. På 3-3 fikk Quinzi det første bruddet etter at Ruud først hadde reddet to breakballer. Nordmannen slo derimot tilbake og brøt i påfølgende game, men det hjalp lite da Quinzi også brøt tilbake. I påfølgende game sikret italieneren 6-4 seier i settet.
I det andre settet fikk Ruud en grusom start. Unggutten ble brutt med en gang og fikk det ikke helt å stemme. Stortalentet ble også brutt til 1-5 og fikk kniven virkelig på strupen. Stjerneskuddet klarte ikke å hente seg inn og tapte sett nummer to 1-6.
-Det var ikke noen voldsom høydare i dag. Jeg kom på en måte aldri inn i kampen. Han spilte ingen dårlig kamp, men det var nok ikke min beste dag på jobben. Litt mye som var litt ut, forehander og sånt som ikke gikk i mitt favør. Det var litt kjipt, men sånn er det av og til. Jeg trenger ikke være altfor skuffet. Jeg hadde mål om å komme til finalen, selv om det ikke gikk i dag, er jeg fornøyd med en god uke, sier Ruud.
Tidligere juniorener
Andreseedede Quinzi var i 2013 var i samme situasjon som Ruud var i tidligere i år på samme alder. Italieneren har vært rangert som verdens beste junior, mye takket være seier i junior-Wimbledon.
Siden har 20-åringen slitt med skader og dårlige trenervalg. Den siste tiden har formen kommet seg. Quinzi er nummer 333 på verdensrankingen og har på sitt beste vært nummer 292 i slutten august. Talentet imponerte med å ta seg til en semifinale i en Challenger-turnering i august og har vunnet to Futures-turneringer i år.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv