Ruud overlegen i første runde

av | 25 oktober, 2016 - 21:17 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud hadde ingen problemer med å ta seg videre til andre runde i ATP Challenger-turneringen i Lima.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud hadde ingen problemer med å ta seg videre til andre runde i ATP Challenger-turneringen i Lima.
Nordmannen møtte Juan Ignacio Londero, nummer 316 i verden, og som i 2014 var oppe på 186.-plass på ATP-rankingen. Argentineren tapte egentlig i kvalifiseringsfinalen, men fikk innpass som lucky loser i hovedrunden.
Ruud satte mandag karrierebeste på verdensrankingen etter å ha tatt seg til kvartfinale i Challenger-turneringen i Santiago. Kun tre ganger tidligere hadde norgesmesteren tatt flere ATP-poeng i samme turnering, og nå jakter stortalentet en ny kvartfinaleplass.
God kamp
I første runde viste Ruud at han var mye bedre enn 23-åringen fra Argentina. Den norske unggutten knuste Londero i to sett i en kamp som varte i under en time, 59 minutter.
I det første settet viste Ruud seg meget solid, og 17-åringen vant settet 6-2. I det andre settet ledet nordmannen 5-0 før Londero vant sitt første game, uten at det hjalp noe særlig på resultatet. Snarøya-gutten knuste sin argentinske motstander 6-1 i det siste settet.
Ruud får en tøffere oppgave i andre runde. Der venter argentinske Guido Andreozzi, nummer 127 i verden. 25-åringen imponerte ved å slå Horacio Zeballos, nummer 72 i verden, i første runde. Andreozzi har vunnet to Challenger-turneringer i år og kvalifiserte seg for hovedrunden i årets US Open. For to uker siden tapte han derimot for spanske Jaume Munar, som Ruud knuste i første runde i forrige uke.
Gjentakelse?
Ruud har vært god i de aller fleste kampene han har spilt i første runde på Challenger-nivå. Dette er den sjette turneringen på nivået stjerneskuddet spiller, og kun en gang har han røket ut allerede i første kamp.
Nordmannen har likevel slitt med å følge opp triumfen fra Sevilla i september, selv om turneringen i Santiago i forrige uke var en solid prestasjon. Turneringen i Peru er den siste før nordmannen reiser til Norge for å delta i Collector Norwegian Open.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv