Collarini støttet av hjemmepublikummet til seier over Ruud

av | 10 oktober, 2016 - 20:31 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud startet bra mot Andrea Collarini, men argentineren slo tilbake med god hjelp fra publikum og vant første runde av ATP Challenger-turneringen i Buenos Aires.

Casper Ruud røk ut i Argentina. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud røk ut i Argentina. Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Casper Ruud startet bra mot Andrea Collarini, men argentineren slo tilbake med god hjelp fra publikum og vant første runde av ATP Challenger-turneringen i Buenos Aires.
Collarini startet vaklende, men hevet seg utover i kampen. Trolig bidro det argentinske hjemmepublikummet til det. Tilskuerne i Buenos Aires jublet for hvert poeng Collarini tok, selv om det var Ruud som gjorde enkle feil. Vartet nordmannen opp med glimrende tennis, fikk han knapt respons fra publikum på arenaen.
Nordmannen røk dermed ut i første runde for første gang i en ATP Challenger-turnering. De tre foregående turneringene av samme type har han gått til topps i en gang og kommet til andre runde to ganger. Ruud skal spille to nye ATP Challenger-turneringer i Sør-Amerika de kommende ukene.
God start
Ruud startet oppgjøret på ypperlig vis. Unggutten holdt egen serve i første game. Etterpå brøt han Collarini på første forsøk. På egen serve på stillingen 4-1 kom stjerneskuddet skjevt ut og fikk tre breakballer i mot, men reddet alle. Dermed vant nordmannen det første settet 6-3.
I det andre settet var Collarini på fra start av, og det ble et jevnt sett. Ruud slet noe mer med å være like dominerende som i det første settet, og på 2-3 måtte han forsøke å avverge tre breakballer på 40-40, den ene etter en dobbeltfeil. Snarøya-gutten hentet seg mesterlig inn to av gangene, men på det tredje forsøket satte Collarini en vinner som Ruud var sjanseløs på. Norgesmesteren klarte ikke å slå tilbake i settet og tapte 2-6.
I det avgjørende settet startet Ruud dårlig. Stortalentet avverget først to breakballer på 40-40, men da han selv hadde mulighet til å utligne til 1-1, endte det i dobbeltfeil. Collarini utnyttet feilen og brøt den norske unggutten på første forsøk i det tredje settet. Ruud kom aldri tilbake og måtte til slutt se seg slått 2-6 i det siste settet. Unggutten gjorde blant annet ni dobbeltfeil og vant poeng på 65 prosent av første servene.
Talent
Motstander Collarini ble i sin yngre dager sett på som et stort talent. 24-åringen som er født i USA, men har argentinske foreldre, hadde valget mellom å representere både USA og Argentina. De to landenes tennisforbund kjempet en hard kamp for å få argentineren med på laget. Argentina trakk til slutt det lengste strået.
Årsaken til at Collarini ble sett på som et stort talent, var hans prestasjoner i juniorklassen. Han var som høyest rangert nummer fem i verden blant juniorene og tapte finalen i junior-Roland Garros i 2010. Det tidligere talentet er for øyeblikket rangert som nummer 352 i verden, og har aldri vært bedre enn nummer 186.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv