Casper Ruud til kvartfinale i Chile

av | 19 oktober, 2016 - 23:11 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud er klar for karrierens andre kvartfinale i en ATP Challenger-turnering etter seier over Michael Linzer.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud er klar for karrierens andre kvartfinale i en ATP Challenger-turnering etter seier over Michael Linzer.
Den norske 17-åringen har kun en gang tidligere kommet til en kvartfinale på Challenger-nivå. Da gikk Ruud helt til finalen og vant hele turneringen i Sevilla i midten av september, som var hans første på nivået. Selv har nordmannen uttalt at han kan komme langt i turneringen i Santiago.
-Jeg vet at hvis jeg spiller min beste tennis, er det sjanser for at jeg kan gjøre det bra både her og i Peru neste uke, sa Ruud til Tennis-Norge etter seieren over Jaume Munar i første runde tirsdag.
God kamp
I tirsdagens kamp mot Munar ble det 6-2, 6-2-seier. Mot Linzer gjorde Ruud det som var nødvendig for å sikre avansement.
Det første settet var lenge jevnt. Duoen fulgte hverandre til 4-3. Da fikk Ruud først to breakballer som han misbrukte, og Linzer kom opp på 40-40. Det hjalp lite da den unge nordmannen skaffet seg fordel på første forsøk, for så å bryte motstanderen. Snarøya-gutten vant sett nummer én 6-3.
I det andre settet fikk Ruud det nødvendige bruddet tidligere. Allerede på 1-1 klarte norgesmesteren å bryte Linzer. Det var nok til å sikre seieren med 6-4 i sett nummer to, selv om Linzer fikk tre breakballer på 2-3. Ruud trenden fra tidligere kamper med å gjøre mange dobbeltfeil i oppgjøret, hele fem dobbeltfeil iløpet av kampen.
Linzer er rangert som nummer 324 i verden. På sitt beste har østerrikeren vært nummer 236 i verden, men det var tilbake i 2012. 26-åringen vant fem Futures-turneringer i fjor, men har ikke vunnet noen turneringer i 2016.
Vanskelig kvartfinale
I torsdagens kvartfinale venter trolig en langt tøffere utfordring. Da møter Ruud den argentinske veteranen Maximo Gonzalez. 33-åringen er nummer 166 i verden og har på sitt beste vært nummer 58 i verden tilbake i 2009.
Argentineren vant to Challenger-turneringer i 2015 og har vært i grei form i år. Gonzalez taper sjelden for dårligere rangert motstand og gjorde en meget god kamp i andre runde mot Leonardo Mayer, nummer 127 i verden. Den rutinerte tennisspilleren vant 6-1, 6-2.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv