Ask forsvarte ATP-poeng: – Ikke så viktig

av | 18 oktober, 2016 - 16:47 | Fredrik Ask, Norsk

Fredrik Ask trengte poeng i Collector Bank Norwegian Tennis Open for å fortsatte holde seg på verdensrankingen og vant første runde mot Joachim Bjerke.

Fredrik Ask tok seg videre til andre runde. Foto: Espen Hildrup.

Fredrik Ask tok seg videre til andre runde. Foto: Espen Hildrup.


Fredrik Ask trengte poeng i Collector Bank Norwegian Tennis Open for å fortsatte holde seg på verdensrankingen og vant første runde mot Joachim Bjerke.
26-åringen hadde overtaket på Bjerke før start med seieren i NM-semifinalen i august i bakhodene på den norske duoen, og det endret seg ikke etter første runde i Futures-turneringen i Oslo.
Ask skaffet seg poeng på ATP-rankingen i fjor under den ene av de tre Futures-turneringene i Oslo, men har siden slitt med å vinne kamper i første runde. Tirsdag lyktes han endelig igjen, men det brydde ikke sølvvinneren fra NM seg noe særlig om.
-Det er ikke så viktig når det bare er ett poeng. Jeg sikter på å ta flere enn det, sier Ask til Tennis-Norge.
-Litt passiv
Lenge så det ut til å bli en svært jevn kamp. De to norske tennisspillerne fulgte hverandre som skygger gjennom sett nummer én og mange av gamene gikk til 40-40. Det første settet varte i en time og 15 minutter før Ask vant 7-2 i tiebreak.
I det andre settet hevet Ask seg, mens Bjerke slet. 21-åringen måtte ha smertestillende og behandling fra fysioterapaut på grunn av smerter under foten. Ask var solid og vant settet 6-2.
-Jeg var litt passiv. Jeg burde vært litt strengere med han i ballvekslingene, men det er en kamp jeg føler at jeg skal vinne, sier Ask.
Bratholm i andre runde
I andre runde venter den norske overraskelsen Simen Sunde Bratholm, som for øyeblikket er full av selvtillit etter å ha tatt sitt første ATP-poeng og er inne i en gode formperiode.
-Jeg skal spille bedre i morgen. Det blir spennende. Jeg slo han lett i sommer, men han ser ut til å spille veldig bra nå, så det blir noe helt annet, sier Ask.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv