Wawrinka slo ut populære del Potro

av | 8 september, 2016 - 08:02 | Grand Slam, Internasjonalt, US Open

Stanislas Wawrinka tok seg til sin andre semifinale i US Open på rad etter å ha nedkjempet OL-helten Juan Martin del Potro.

Stanislas Wawrinka tok seg til sin andre semifinale i US Open på rad etter å ha nedkjempet OL-helten Juan Martin del Potro.
Mange så argentinske del Potro som favoritt etter å ha slått ut tre seedede spillere på veien til kvartfinalen, mens Wawrinka blant annet avverget matchball i tredje runde mot Daniel Evans. Mange har følt at veteranen ikke har overbevist i årets US Open, men likevel er han semifinaleklar.
I kvartfinalen startet 31-åringen på best mulig måte med å vinne det første settet i tiebreak 7-5. Det andre settet tapte Wawrinka 4-6, men han slo tilbake med 6-3 og 6-2 i tredje og fjerde sett, noe som sikret han avansment.
Verdenstreeren er i semifinale i US Open for tredje gang på fire år, men har aldri vært i finale. Kanskje kan han lykkes denne gangen, for i årets semifinale venter Kei Nishikori.
I utgangspunktet ville Wawrinka ha vært favoritt i oppgjøret mot Nishikori, men japaneren imponerte stort i kvartfinalen mot Andy Murray onsdag. 27-åringen tok briten med seg inn i et femte sett etter 1-6, 6-3, 4-6, 6-1 i de fire første settene. Det avgjørende settet ble jevnt, men Nishikori var sterkest og vant 7-5 i spennende kamp med massevis av tennis på ypperste nivå.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv