Ruud til semifinale – slo nummer 75 i verden

av | 8 september, 2016 - 20:02 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud er i ferd med å få sitt definitive gjennombrudd i tennisverden. 17-åringen tok seg til semifinalen i ATP Challenger-turneringen i Sevilla med seier over nummer 75 i verden, Inigo Cervantes.

Casper Ruud . Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud . Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Casper Ruud er i ferd med å få sitt definitive gjennombrudd i tennisverden. 17-åringen tok seg til semifinalen i ATP Challenger-turneringen i Sevilla med seier over nummer 75 i verden, Inigo Cervantes.
-Rett etter kamp føltes det litt uvirkelig. Etter at jeg har fått roet meg litt ned og gjort tingene jeg skal etter kamp, så føles det veldig deilig å kunne legge seg med en seier mot en såpass bra rangert spiller, sier Ruud til Tennis-Norge.
Norgesmesterens eventyr vil ingen ende ta. I sin første Challenger-turnering, nivået over Futures, imponerte Ruud onsdag med seier over nummer 124 i verden, Andrej Martin. De fleste trodde det var for godt til å være sant, inkludert Ruud selv.
-Jeg er litt overrasket, selv om man går for seier når man stiller opp. Det er jo dette man jobber for og i utgangspunktet prøver på, så det er bra å se at jeg har nivået inne, sier Ruud.
Likevel hadde norske tennisfans et håp om at førsteseedede Cervantes, nummer 75 på ATP-rankingen, kunne bli slått i kvartfinalen. Håpet hadde man med rette, for etter å ha tapt det første settet, klinket Ruud til og vant de to neste settene mot spilleren som i mars var nummer 58 på verdensrankingen.
Dette fører til at Ruud gjør et kjempebyks på rankingen. Med semifinale hanker talentet inn 33 poeng, pluss fem fra kvalifiseringen. Det fører han opp på en plass rundt 360 i verden. I tillegg er han sikret en premiesum på rundt minst 16.000 kroner.
Sterk spanjol
Det var først i 2015 det skikkelig gjennombruddet kom for Cervantes. 26-åringen var lovende som ung, men da han hadde kommet seg opp på 147.-plass i verden i 2012, fikk han en hofteskade som holdt han ut i over ett år.
I 2012 spilte Cervantes sin første Grand Slam-turnering, men skadeoppholdet gjorde at han måtte vente til 2016 med å nå hovedrunden i en av de fire store turneringene igjen, og nå har han god nok ranking til å gå rett inn i tablået. I 2015 vant Cervantes fire Challenger-turneringer, men står uten turneringsseier i år og har vist dårlig form den siste tiden med fire tap på rad før turneringen i Sevilla.
-Nesten uansett hvem jeg møter i denne turneringen er jeg underdog, og jeg spiller uten press. Det er deilig, sier Ruud.
I semifinalen venter i oppgjøret mellom Arthur De Greef og Pedro Cachin for Ruud.
Kjempespill
Starten av det første settet ble preget av god serving, spesielt fra Ruud. Nordmannen tapte bare ett av åtte poeng i sin to første servegames, og var nærmere å bryte Cervantes enn motsatt, men så slo spanjolen tilbake.
Ruud slo en dobbeltfeil, og deretter slo unggutten ballen ut, noe som ga den spanske motstanderen to breakballer. En konsentrerte Cervantes benyttet seg av første mulighet og brøt Ruud. Nordmannen lot seg ikke vippe av pinnen og på 3-5 hadde han to breakballer, men klarte ikke å utnytte dem. Cervantes vant det første settet 6-3.
I det andre settet slo Ruud knallhardt tilbake mot topp 100-spilleren. Stortalentet startet på samme vis som i det første settet med et blankt servegame. Deretter brøt han Cervantes ikke bare en gang, men to ganger, samtidig som Snarøya-gutten sikret to games på egen serve og gikk opp i hele 5-0. Settet endte hele 6-1.
I det avgjørende settet startet Cervantes med et blankt servegame, og på Ruuds serve fikk spanjolen to breakballer, men Norges best rangerte herrespiller reddet begge og utlignet til 1-1. Duoen fulgte hverandre tett i det tredje settet, men på 3-3, brøt Ruud til 4-3 og klarte å serve i land seieren med 6-4.
 
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv