Ruud møter sterkt startfelt i Chengdu

av | 23 september, 2016 - 14:35 | Casper Ruud, Norsk

Tennis-Norge har sett nærmere på motstanderne Casper Ruud kan møte i sin aller første ATP 250-turnering.

Casper Ruud møter verdensstjerner i fleng i Chengdu. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud møter verdensstjerner i fleng i Chengdu. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Tennis-Norge har sett nærmere på motstanderne Casper Ruud kan møte i sin aller første ATP 250-turnering.
Den norske 17-åringen står overfor sin aller tøffeste utfordring turneringsmessig så langt i karrieren fra mandag av. Da venter debuten i ATP World Tour med ATP 250-turnering i Chengdu. Ruud spilte riktig nok kvalifisering til ATP 1000-turneringen i Miami tidligere i år, men det ble med en kvalifiseringskamp.
Denne gangen har Ruud fått wildcard rett inn i hovedrunden, og dermed kan unggutten møte på verdensstjerner allerede i første runde. Tennis-Norge har gått gjennom motstanderne stortalentet risikerer å trekke i fredagens trekning, som er av et helt annet kaliber enn hva Ruud vanligvis spiller mot.
Av de som har fått direkte innpass i hovedrunden er Ruud den desidert dårligst rangerte med sin 260.-plass. Nærmest rankingmessig er Juan Monaco med sin 91.-plass, men argentineren har vært helt oppe på 10.-plass tidligere i karrieren. De største favorittene er:
Dominic Thiem:
Østerrikeren bestemte seg sent for å spille turneringen i Chengdu, men fikk wildcard da han først tok avgjørelsen om å reise til Kina. 23-åringen er turneringens best rangerte spiller med sin tiendeplass, og blir  av mange tippet som en fremtidig verdensener. Thiem fikk kanskje sitt definitive gjennombrudd i år da han tok seg til semifinale i French Open.
Nick Kyrgios:
Australieren er den nest best rangerte spilleren i turneringen. 21-åringen er nummer 15 i verden, men tennisstjernen, som blir sett på som et av verdens største talenter, varierer ekstremt i prestasjonene sine. Det er også usikkert hva slags form Kyrgios er i. Han måtte nemlig trekke seg fra US Open i første runde. Forrige helg slo den australske spilleren enkelt Andrej Martin, som Ruud slo i ATP Challenger-turneringen i Sevilla, i Davis Cup-kampen mot Slovakia 6-3, 6-2, 6-4.
Grigor Dimitrov:
Bulgareren er også en spiller for fremtiden, selv om han med sine 25 år er litt eldre enn både Kyrgios og Thiem. Dimitrov er rangert på 21.-plass på ATP-rankingen for øyeblikket, men var i 2014 nummer åtte. Da var han i semifinale i Wimbledon og i kvartfinale i Australian Open. Dimitrov har ikke vunnet en turnering siden glansdagene i 2014, men har vært nære i årets sommermåneder og har klatret på rankingen igjen.
Feliciano Lopez:
35-åringen holder fortsatt koken og er helt oppe på 26.-plass på verdensrankingen, men har ikke vært høyere enn 13.-plass tidligere i karrieren. Lopez har deltatt i hele 55 Grand Slam-turneringer på rad, men aldri kommet lengre enn til kvartfinale ved fire anledninger.
Albert Ramos-Vinolas:
Spanjolen har hatt et bra 2016 og ligger på 32.-plass på verdensrankingen, noe som er en plass bak hans beste plassering gjennom hele karrieren, 31.-plass fra juli i år. Litt av forklaringen kommer av at 28-åringen nådde kvartfinalen i French Open i år. I juli vant Ramos-Vinolas ATP 250-turneringen i Bastad, så den spanske stjernen er absolutt en vinnerkandidat.
Borna Coric:
Kroaten er en spiller å se opp for i både Kina og i fremtiden. 19-åringen viste god form før han fikk en skade like før US Open. I ATP 1000-turneringen i Cincinnati slo han både Kyrgios og Rafael Nadal, før han måtte trekke seg med skade mot landsmannen Marin Cilic. Også i US Open trakk han seg med skade, men fullførte Davis Cup-kampen mot Richard Gasquet fra Frankrike forrige helg, selv om det ble tap i tre strake sett.
Marcos Baghdatis:
Tennisspilleren fra Kypros er en populær mann de aller fleste stedene han spiller. Baghdatis er en av de største personlighetene i tennisverden og liker å underholde, noe publikum setter pris på. I tillegg har 31-åringen klatret på rankingen de siste årene. Kyprioten var riktig nok nummer åtte i verden i 2006, men i 2013 og 2014 var han knapt rangert blant de 90 beste. I år har Baghdatis klatret opp på 36.-plass etter godt spill, blant annet med finaletap for Stan Wawrinka i ATP 500-turneringen i Dubai i februar.
Dette er bare noen av spillerne som kan gjøre debuten på ATP 250-nivå svært tøff for Ruud. Også Nicolas Almargo (48), Pablo Carreno Busta (39), Federico Delbonia (41), Viktor Troicki (33), Joäo Sousa (34), Pablo Lorenzi (35), Mikhail Youzhny (53), Gudio Pella (49), Adrian Mannarino (62), Dusan Lajovic (73), Yen-Hsun Lu (71) og Juan Monaco (91) spiller i Chengdu.  I tillegg har man en spiller som veteranen Radek Stepanek i kvalifiseringen, så uansett hvem Ruud møter, vil nordmannen være underdog.
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv