Ruud misbrukte tre settballer og tapte

av | 28 september, 2016 - 09:18 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud gjorde et meget godt forsøk på å innhente Viktor Troickis ledelse da kampen startet opp igjen onsdag, men det ble for tøft og nordmannen tapte første runde i ATP 250-turneringen i Chengdu.

Casper Ruud . Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud tapte for Viktor Troicki . Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Casper Ruud gjorde et meget godt forsøk på å innhente Viktor Troickis ledelse da kampen startet opp igjen onsdag, men det ble for tøft og nordmannen tapte første runde i ATP 250-turneringen  i Chengdu.
Oppgjøret ble gjenopptatt etter at regnet stoppet kampen på stillingen 3-6, 2-3 i andre sett tirsdag. På det tidspunktet hadde Ruud fått et brudd i mot seg, og hadde dermed en stor jobb å gjøre for å snu kampen i hans favør onsdag. 17-åringen fikk tirsdag en dårlig start i det andre sett og ble brutt i sitt første servegame.
Onsdag kom Ruud seg opp til 40-40 i Troickis første servegame, men da viste serberen fram kjempeserven sin. Troicki satte to serveess og vant gamet. På Ruuds påfølgende servegame gikk det også til 40-40, og etter å ha misbrukt en gameball, gjorde Snarøya-gutten en dobbeltfeil, som førte til at han måtte redde en breakball, før han vant gamet.
På det påfølgende servegamene til Troicki spilte Ruud glimrende og fikk en breakball. Den utnyttet stjerneskuddet, selv om Troicki mente ballen gikk ut, og ble rasende på dommeren, som sto på sitt. Dermed fornyet Ruud håpet om å slå den sterke toppspilleren.
Ruud fulgte opp med glimrende serving, og på 6-5 fikk nordmannen tre break- og settballer etter at Troicki hadde gjort tre enkle feil, men skjerpet seg så og reddet inn gamet, slik at det hele endte i tiebreak. Det ble en jevn avslutning, men Troicki var solid i tiebreaket og sikret seg plass i andre runde med 7-4 i tiebreaket.
Tirsdagens første sett tapte Ruud 3-6 etter å ha blitt brutt på første forsøk.
Rutine
Ruud har aldri tidligere spilt mot en så høyt rangert spiller som Troicki så langt i karrieren. Serberen er nummer 32 i verden, og har tidligere vært så høyt rangert som nummer 12 i verden. 30-åringen var tydelig forberedt på at 17-åringen fra Snarøya kunne skape problemer om han ikke spilte på sitt beste. Troicki gjorde det som var nødvendig.
Oppgjøret viser at Ruud trenger noen kamper til før han et på nivå med de aller beste i verden, selv om oppgjøret er et stor fremskritt fra oppgjøret i Davis Cup mot Ricardas Berankis i mars, som på det tidspunktet var nummer 50 i verden. Der endte det med 2-6, 1-6, 4-6. Norgemesteren er med 3-6, 6-7 (4-7) svært nære.
Det var få poeng som skilte Ruud og Troicki i Chengdu Open, men den serbiske motstanderen hadde rutinen og erfaringen til å unngå en bombe. Den unge nordmannen spilte stort sett solid, spesielt på egne server, men slet i returspillet mot en god server, spesielt på tirsdag.
Til onsdagens kamp var Ruud mye skarpere i returspillet, noe som skapte trøbbel for Troicki. Likevel var det flere ganger norgesmesteren var sjanseløs mot motstanderens serve. Troicki prikket hele 17 serveess mot Ruuds fem serveess, noe som absolutt er godkjent fra nordmannens side.
Skryt
Ruud har fått masse fortjent skryt i media den siste tiden etter gjennombruddet med seier i ATP Challenger-turneringen i Sevilla. Da slo han blant annet nummer 75 i verden, Ingio Cervantes, og imponerte alle da han gikk helt til topps.
Turneringen i Chengdu foregår på hard court, men Ruud er nok hakket gladere i grus. Det underlaget skal han igjen i aksjon på de kommende ukene. Da blir det to Challenger-turneringer i Marokko og to i Sør-Amerika, før han skal spille Collector Norwegian Tennis Open i Oslo i starten av november.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv