Helgø: – Endelig klarte jeg å hente fram spillet mitt i en Grand Slam

av | 6 september, 2016 - 08:46 | Malene Helgø, Norsk, US Open

Malene Helgø var en en glad og lettet jente etter sin første seier i junior Grand Slam-sammenheng mandag.

Malene Helgø er klar for andre runde i US Open. Foto: Espen Hildrup.

Malene Helgø er klar for andre runde i US Open. Foto: Espen Hildrup.


Malene Helgø var en en glad og lettet jente etter sin første seier i junior Grand Slam-sammenheng mandag.
Etter å ha tapt åpningskampen i juniorutgaven både i Wimbledon og Roland Garros, var det en forløsende seier over Elena Rybakina i US Open mandag. Det sikret Helgø sitt første avansement i en av de fire store turneringene.
-Det føles utrolig bra, selvfølgelig, men jeg er ikke ferdig med seirene enda. Jeg er veldig glad for at jeg endelig klarte å hente fram mitt spill i en Grand Slam, sier Helgø til Tennis-Norge.
-Bare en vei
Utrolig nok møtte Helgø doublepartneren fra seieren i Canadian Open Junior Championship. Etter 6-2 i det første settet, trakk Rybakina seg fra oppgjøret.
-Rybakina ble syk i forrige uke fra semifinalen. Etter finalen kastet hun opp, så hun var ikke helt frisk enda, sier Helgø.
Det la ingen demper på Helgøs humør etter kampen. Den norske 17-åringen spilte en glimrende kamp, uavhengig av Rybakinas form.
-Jeg spilte veldig bra. Jeg fikk endelig serven min til å sitte, som jeg har slitt med i de to siste ukene, så det var deilig. Jeg har også hevet spillet mitt for hver kamp de siste ukene, så den eneste veien er oppover, sier Helgø.
Hvile
Bare timer etter singleseieren, tok Helgø seg også videre i doubleturneringen sammen med japanske Chichiro Muramatsu. Etter å ha tapt det første settet hele 1-6, kom duoen tilbake med 7-6 (8-6) og 10-6 over italienske Tatiana Pieri og Lucrezia Stefanini.
I andre runde av singleturneringen venter Vanessa Ong, en amerikansk 14-åring som kom inn i turneringen som lucky loser og ikke er plassert blant de 1000 beste på juniorrankingen. Doublemotstanderen er ikke klar enda, men begge kampene spilles trolig på onsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv