Disse kan Norge møte i Davis Cup

av | 21 september, 2016 - 15:45 | Casper Ruud, Davis Cup, Fredrik Ask, Norsk, Viktor Durasovic

Torsdag trekkes første runde på nivå to i Davis Cup. Det norske laget er useedet i trekningen.

Torsdag avgjøres det hvem Norge møter i Davis Cup 2017.

Torsdag avgjøres det hvem Norge møter i Davis Cup 2017.


Torsdag trekkes første runde på nivå to i Davis Cup. Det norske laget er useedet i trekningen.
Med den siste tidenes utvikling for Casper Ruud, kan Davis Cup i 2017 bli svært spennende for Norge, selv om Anders Håseths gutter ikke har spilt seg til seeding i gruppe to enda.
-Generelt vil jeg si at det blir veldig gode kamper uansett hvem vi møter. Flere lag har mange gode spillere. Det hadde vært gøy å få en hjemmekamp, og kanskje møtt et av de nordiske landene. Av erfaring vet jeg at det skaper interesse litt bredere enn vanlig. Det trigger interessen, sier Håseth til Tennis-Norge.
I 2016 ble Litauens Ricardas Bernakis for sterke for både Ruud og Viktor Durasovic, noe som sendte Norge i nedrykkskamp mot Luxembourg. En seier fra Ruud, og to fra Durasovic, sikret Norge fortsatt spill på nivå to.
-Vi ønsker å unngå lag som Litauen i første runde. Det er en fordel hvis vi møter noen av de svakere lagene i gruppa først, sier Håseth.
I rangert rekkefølge er Israel/Sverige, Slovenia, Litauen, Danmark, Finland, Latvia, Tyrkia og Sør-Afrika nasjonene Norge risikerer å trekke i første runde. Tennis-Norge tar for seg hvert av de aktuelle landene med hjemme-/bortebane i parentes:
1. Israel (B)/Sverige (H/B):
Israel eller Sverige er ikke klar for nivå to enda, de har fortsatt en avgjørende nedrykkskamp mot hverandre igjen.
Israel har store muligheter for å beholde plassen hvis deres store stjerne Dudi Sela, nummer 70 i verden, stiller. Får han med seg Amir Weintraub, nummer 250, og/eller Edan Leshem, nummer 362, burde plassen i gruppe en være sikret.
Sverige vil nok likevel ikke gi seg uten kamp, og stiller ikke Sela, kommer det til å bli et meget jevnt oppgjør. 20-åringen Elias Ymer er den store stjernen med sin 157.-plass. Bak talentet er ikke Sverige like sterke for øyeblikket, men Christian Lindell (380) og Markus Eriksson (416) har rutinen på plass, hvis svenskene ikke velger å gå for 18-åringen Mikael Ymer, om han er skadefri, eller Carl Söderlund.
En kamp mot Sverige i Davis Cup er absolutt en motstander Norge kan gi kamp med Ruud og Durasovic i storform. Sistnevnte leverte i 2016 meget godt i Davis Cup for Norge.
2. Slovenia (B):
Slovenia mangler en spiller helt i toppen, men har likevel tre spillere som er bedre rangert enn Ruud i Grega Zemlja (159), Blaz Rola (203) og Blaz Kavcic (205), før det er et langt steg ned til neste spiller på verdensrankingen, Tomislav Ternar (707).
Dette er en motstander som ikke vil være den verste, men heller ikke den beste. Et jevnt lag, som trolig vil bli hardt å slå, selv om det ikke er en umulighet.
3. Litauen (H):
Litauen har en av gruppens aller beste spillere i Ricardas Berankis (83). De store stjernene stiller derimot ikke alltid opp på lavere nivå i Davis Cup, ettersom de prioriterer andre turneringer eller forberedelser, men vil likevel trolig stille opp i to kamper fordelt på en periode på fire år, som i 2017 begynner på nytt. Det er nemlig et krav for å kunne spille OL.
Om Berankis stiller opp hvis Norge trekker Litauen på nytt, er derfor vanskelig å spå. Spiller den tidligere topp 50-spilleren, vil det nok bli tøft for Norge, spesielt etter som det norske laget foreløpig ikke har vist at de er helt på høyde med mange andre i double.
Uten Berankis er Litauen en motstander Norge skal hamle opp med. Deres neste spiller på verdensrankingen er Laurynas Grigelis (414), som har falt mange plasser i år, og som Durasovic kjempet i senk i februar. Lucas Mugevicius blir trolig nummer to på laget om Berankis ikke stiller.
4. Danmark (H):
Ingenting hadde smakt bedre enn å knust Danmark, og dermed sendt danskene til nedrykkskamp. Blir det et møte med Danmark, vil scenarioet langt fra være usannsynlig.
Danskens beste spiller er nemlig Frederik Nielsen (420). 33-åringen har riktig nok massevis av rutine, men burde være en spiller både Ruud og Durasovic ville hatt en stor mulighet til å slå.
Mikael Torpegaard er Danmarks nestbest rangerte spiller på 642.-plass. 22-åringen har tatt steg i år og vunnet sin første Futures-turnering. Ruud har et overtak på dansken etter finaleseieren i Finland F2 Futures i august.
I likhet med Norge har ikke Danmark så mange flere spillere på verdensrankingen. Benjamin Hannestad (1047) og Simon Friis Søndergaard (1462) er de eneste andre danskene med ATP-poeng.
5. Finland (B):
Også finnene ville det vært deilig å ha sendt til nedrykkskamp i Davis Cup, og heller ikke mot dem vil det være usannsynlig med seier.
Finland har ikke særlig mye å skryte av på tennisbanen for øyeblikket. Deres høyeste rangerte spiller er Patrik Niklas-Salminen på 827.-plass, altså noe som på papiret skal være overkommelig for både Durasovic og Ruud.
Finnene vant faktisk likevel første runde som sjuendeseedet i årets Davis Cup, mye takket være lett motstand i Zimbabwe. Oppgjøret var avgjort allerede etter tre kamper, men det var veteranene som spilte både den kampen og mot Danmark.
Jarkko Nieminen, tidligere nummer 13 i verden, og Harri Helioväära, tidligere nummer 194, spilte singlekampene for Finland. Nieminen vant faktisk begge sine kamper mot Nielsen og Torpegaard, selv om det ble tap sammenlagt. Likevel burde Finland være overkommelig, men Nieminen har virkelig vist at han ikke har glemt gamle kunster.
6. Latvia (H/B):
Latvia vil heller ikke være noen drømmemotstander, enn så lenge Norge trøbler i double, og dermed er avhengig av seire i singlekampene.
Det lativiske laget har nemlig sin beste spiller i Ernests Gulbis, nummer 103 i verden, og som har vært rangert så høyt som på tiendeplass. Latvias toer, Mikelis Libietis (404), er heller ingen dårlig spiller, så Norge bør unngå Latvia om Gulbis stiller.
7. Tyrkia (B):
Skulle det ikke bli to av de nordiske landene, er ikke Tyrkia den aller verste motstanderen, i hvert fall om Ruud har samme form som for øyeblikket, og selv velger å stille for Norge.
Marsel Ilhan, nummer 265 i verden, som seneste i fjor var topp 100 i verden, er tyrkernes best rangerte spiller. 29-åringen er altså bak Ruud på rankingen for øyeblikket, men har vist store kvaliteter tidligere.
Bak Ilhan kjemper Cem Ilkel (434) og Anil Yuksel (499) om å være Tyrkias nummer to, spillere som Ruud og Durasovic begge kan slå på gode dager.
8. Sør-Afrika (H/B):
Om Sør-Afrika er en ønsket motstander er veldig usikkert. Deres beste spiller, Kevin Anderson, er helt oppe på 45.-plass i verden, men spilte ikke i Davis Cup i år. Stiller han i en eventuell kamp mot Norge, vil det være svært vanskelig for Norge å unngå nedrykkskamp.
Er Sør-Afrika uten Anderson, er det bare for Norge å takke ja til å trekke Sør-Afrika. Lloyd Harris på 367.-plass og Nicolas Scholtz på 383.-plass kjemper om å være landets andre beste spiller.
Oppsummert:
Drømmemotstandere: Finland og Danmark.
Ok motstandere: Slovenia, Sverige og Tyrkia.
Bør unngå: Sør-Afrika, Latvia, Litauen og Israel.
 
 
 
 
 
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv