Christian Ruud tror sønnens utviklingen kan fortsette i rekordfart

av | 9 september, 2016 - 14:05 | Casper Ruud, Norsk

Christian Ruud er spent på hva fremtiden bringer for Casper Ruud, men utelukker ikke at 17-åringen vil fortsette å skyte fart oppover verdensrankingen de nærmeste månedene.

Christian Ruud gleder seg over sønnens suksess. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Christian Ruud (t.v.) gleder seg over sønnens suksess. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.


Christian Ruud er spent på hva fremtiden bringer for Casper Ruud, men utelukker ikke at 17-åringen vil fortsette å skyte fart oppover verdensrankingen de nærmeste månedene.
Christian Ruud er foreløpig Norges best rangerte herrespiller gjennom tidene med sin 39.-plass. Sønnen Casper Ruud har denne uken imponert i sin første ATP Challenger-turnering ved å ta seg til semifinale etter seier over Inigo Cervantes, nummer 75 i verden og Andrej Martin, nummer 124. Christian tror ikke det er et blaff.
-Det kan hende at han får en utlading, men det er ikke sikkert. Spillere som Novak Djokovic og Andy Murray bare økte og økte på når de begynte å gjøre det bra. De var så grådig etter å gjøre det bra. Vi er kanskje litt overrasket over at det har gått så bra, men jeg håper og tror at Casper ikke er like overrasket over dette – man må ha tro på seg selv. Men selvfølgelig, han er ung, og det kommer sikkert noen dager der det ikke går hans vei, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

Ikke uvanlig
Det er ikke uvanlig at spillere på Ruuds alder gjør det bra på Challenger-nivå. Hvert eneste år slår noen i gjennom – noen av dem tar det tid før man hører om igjen. I år har kun 17-åringen Denis Shapovalova klart å ta seg så langt i en Challenger-turnering av spillere på Ruuds alder.
Til sammenligning i nyere tid kom Nick Kyrgios første til semifinale, for så å vinne en Challenger-turnering i sine to første deltakelser, bare noen måneder før han ble 18 år. Det ga han plass i French Open noen måneder etter 18-årsdagen, og kanskje Ruud kan oppleve noe lignende gjennom Australian Open en måned etter bursdagen sin i desember?
-Det er bare å stå på videre og så får vi håpe at han ikke om altfor lenge får spille US Open eller noe, men om det tar to, fem eller åtte år er vanskelig å si, mener Christian Ruud.
På samme alder var den suverene verdenseneren Novak Djokovic rundt 200.-plass på verdensrankingen, mens Andy Murray var rundt nummer 400.
-Dagsform
I fredagens kvartfinale, som trolig starter mellom 21.00 og 22.00 (kamp nummer to fra klokken 20.00), møter han fjorårets vinner av turneringen, Pedro Cachin. Argentineren er nummer 296 i verden, og har vist dårlig form fram til turneringen i Sevilla.
-Det kan gå bra, men det kan gå dårlig. Jeg har sett litt på Cachin, og han er en god spiller. Jeg tror det blir litt dagsform og kanskje nerver som spiller inn, sier Christian Ruud, som ikke tror det har betydning at Casper har gått fra å spille kamp 13.00 til rundt 22.00.
Den tidligere toppspilleren er for øvrig, selvsagt, imponert over spillet sønnen har vist i Sevilla.
-Det er moro. Han har vist at han har en forehand som er, om ikke i verdensklasse, så holder den mot mange av spillerne blant de 100 beste. I tillegg har backhanden vært solid, og så begynner han å ta poeng på egen serve, oppsummer Ruud.
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv