Bentzen: – Viktig å komme seg bort fra Futures-nivå

av | 8 september, 2016 - 08:43 | Casper Ruud, Norsk

Eurosports tenniskommentator Ola R. Bentzen er imponert over Casper Ruuds prestasjoner i ATP Challenger-turneringen i Sevilla, og resultatet betyr slutten på Futures-turneringer for stortalentet.

Casper Ruud står overfor en stor utfordring i Ingio Cervantes. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud står overfor en stor utfordring i Ingio Cervantes. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Eurosports tenniskommentator Ola R. Bentzen er imponert over Casper Ruuds prestasjoner i ATP Challenger-turneringen i Sevilla, og håper resultatet betyr slutten på Futures-turneringer for stortalentet.
Den norske 17-åringen har vunnet to Futures-turneringer og tapt fire finaler, som er det laveste internasjonale seniornivået. ATP Challenger er et nivå opp, og en kvartfinaleplass gir mer ATP-poeng enn en Futures-finale. Futures-nivået er det viktig å komme seg raskt forbi.
-Det er selvfølgelig noen som klarer å komme seg forbi nivået etter flere år, men jeg håper at dette betyr at Casper kommer seg over den kneika, det er utrolig viktig. Man må nesten vinne hver eneste turnering man spiller på Futures-nivå for å få poeng, og det er mye reising. Det går også litt på motivasjon, sier Bentzen til Tennis-Norge.
-Imponert
I andre runde av turneringen i Sevilla vant Ruud mot nummer 124 i verden, Andrej Martin. Slovaken kom helt til tredje runde i Roland Garros i år, og kom til finalen i en ATP 250-turnering i juli. Det gjør nordmannens prestasjon svært sterk.
-Jeg er veldig imponert. Spillmessig fikk han brukt forehanden sin, og jeg synes han har utviklet seg det siste året. Han spiller veldig modent, i tillegg er han flink til å vinne viktige poeng, og man har også sett at han har kommet tilbake etter å ha tapt det første settet i tidligere kamper, så han virker veldig mentalt sterk, forklarer Bentzen.
Tenniseksperten mener at Martin hadde en spillestil som passet Ruud godt.
-Han hadde ikke et ekstremt våpen, noe som passer spillet til Casper bra. Han giret opp tempoet noen ganger, og da fikk kanskje Casper litt bakoversveis, men han beholdt roen. Du fikk følelsen fra starten av kampen at dette kunne han vinne, og han fikk trolig troen selv også, mener Bentzen.
For selv om Martin trolig ikke hadde sin beste dag, tror ikke Bentzen at Ruud og teamet rundt ble lurt av nivået.
-De er nok klar over at det tar noe tid før han enkelt kan gå å vinne kamper på det nivået, så jeg tror ikke de blir lurt, sier Bentzen.
Cervantes i kvartfinalen
I torsdagens kvartfinale (klokken 18.00) venter turneringens best rangerte spiller, Ingio Cervantes, nummer 75 i verden. Duoen fikk en smakebit av hverandre i doublekampen onsdag kveld, som Cervantes gikk seirende ut av.
-Det er en spiller som har en typisk spansk spillemåte. Det kan passe Casper, men ut fra det jeg har sett av Cervantes, blir det nok et hakk opp i tempo, tror Bentzen.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv