Avgjørende helg for Davis Cup-laget

av | 16 september, 2016 - 10:50 | Davis Cup, Internasjonalt, Norsk

Denne helgen avgjøres flere av Norges potensielle motstandere i neste års Davis Cup. Opprykkskampene i gruppe to starter fredag.

Denne helgen avgjøres flere av Norges potensielle motstandere i neste års Davis Cup. Opprykkskampene i gruppe to starter fredag.
Norge unngikk nedrykk etter å ha slått Luxembourg 3-2 i juli. Det ble et meget spennende oppgjør, der Viktor Durasovic avgjorde for Norge med seier i siste kamp mot Gilles Kramer.
Tunisia, Monaco, Sør-Afrika, Tyrkia, Latvia, Finland, Estland og Kypros er sammen med Norge allerede klare for spill på nivå to neste år. Iløpet av helgen blir to ny land klare, mens ytterligere et land kommer nærmere et nedrykk fra divisjonen over.
Litauen igjen?
I Norges egen gruppe møter førsteseedede og våre egne overmenn, Litauen, et spennende lag fra Bosnia og Hercegovina.  Sistnevnte er storfavoritter, siden Litauens stjernespiller Ricardas Berankis ikke er med i Davis Cup-oppgjøret. Berankis ble for god mot Norge i mars.
Dermed vil Norge trolig risikere å møte Litauen igjen i 2017, men da blir det i så fall garantert på hjemmebane. Det norske laget blir ikke seedet neste år, og kan derfor få hard motstand, men spilte to bortekamper i år. Det betyr gode muligheter for en Davis Cup-kamp på norsk jord.
Danmark eller Sverige?
I den andre opprykkskampen står det mellom Hviterussland og Danmark, som begge er seedet. Danskene er store underdog, og kunne vært en potensiell drømmemotstander for Norge i 2017, spesielt med en Casper Ruud som nylig passerte Danmarks beste spiller, Frederik Nielsen, på verdensrankingen.
I gruppe én spiller Sverige mot Nederland for å unngå nedrykkskamp mot Israel i oktober. Slovenia og Portugal spiller den andre nedrykkskampen på samme nivå i oktober.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv