French Open-vinner Muguruza ute av US Open

av | 31 august, 2016 - 22:51 | Grand Slam, Internasjonalt, US Open

Garbine Muguruza har ikke fått det til å stemme etter triumfen i Roland Garros. Onsdag røk hun ut i andre runde av US Open.

Garbine Muguruza har ikke fått det til å stemme etter triumfen i Roland Garros. Onsdag røk hun ut i andre runde av US Open.
Spanjolen overrasket de fleste da hun vant på grusen i Frankrike over Serena Williams, men har ikke gjort det like bra i ettertid. I Wimbledon kom hun seg bare til andre runde, og historien gjentok seg i US Open.
I andre runde i New York ble latviske Anastasjia Sevastova, nummer 48 i verden, for sterk. 26-åringen trengte bare to sett for å sende den spanske tennisyndlingen ut av Grand Slam-turneringen og vant 7-5, 6-4.
-Det var en veldig tøff kamp, og jeg spilte ikke bra. Alt hun gjorde fungerte, sa Muguruza.
Sevastova ga seg med egentlig med tennis i 2013, men har gjort comeback og slått tilbake for fullt i 2016. Australian Open i år ble hennes første Grand Slam-turnering siden 2011.
-Store arena og kveldskamper i Grand Slam-turneringer, det er grunnen til at jeg kom tilbake, sa Sevastova, som kun en gang tidligere har tatt seg til tredje runde i en Grand Slam-turnering.
Ny seier for Bellis
Det amerikanske stjerneskuddet Cathrine (Cici) Bellis fortsetter å imponere. 17-åringen slo Victorija Golubic i første runde, og ble belønnet med en kamp mot landskvinnen Shelby Rogers i andre runde.
Rogers, ranket som nummer 49 i verden, var naturlig nok favoritt i oppgjøret, og begynte best. 23-åringen vant det første settet 6-2, men så begynte nedturen. Bellis, nummer 158 i verden, slo tilbake med 6-2, 6-2 i de to siste settene.
Dermed er Bellis klar for tredje runde for første gang. Kun en gang tidligere har den amerikanske jenta nådd hovedrunden i US Open, som 15-åring i 2014. Den gang slo hun ut 12.-seedede Dominika Cibulkova i første runde.
-Jeg spilte litt bedre i dag enn forrige kamp. Jeg spilte noen av skuddene smartere denne gangen, sa Bellis etter seieren.
Wozniacki brillijerte
Caroline Wozniacki viste at hun er på vei tilbake i toppslag da Svetlana Kuznetsova ble slått i to strake sett i andre runde av US Open.
Den danske tennisstjernen har slitt med skader i år og har ikke vært i nærheten av sitt toppnivå i 2016. I de to Grand Slam-turneringene dansken har deltatt i dette året, Australian Open og Wimbledon, ble hun slått ut i første runde.
I US Open blir det flere kamper for Wozniacki. 26-åringen overrasket da hun slo ut niendeseedede Kuznetsova. Den tidligere verdenseneren lå under 0-4 i første sett, men hentet seg mesterlig inn og vant begge settene 6-4. Det er første gang Wozniacki vinner mot en spiller topp ti i år.
Nå burde Wozniacki ha gode muligheter til å ta seg enda lengre. I tredje runde venter rumenske Monica Niculescu, nummer 58 i verden, men den danske jenta må holde samme nivå som i første og andre runde for å gå videre. Den rumenske jenta overrasket da hun i første runde slo ut 18.-seedede Barbora Strycova.
Vinici imponerte
En annen spiller som fortsatte å spille solid, var fjorårets toer i US Open, Roberta Vinici. Den italienske veteranen slo ut det amerikanske hjemmehåpet Christian McHale med 6-1, 6-3.
Yulia Putinseva fra Kasakhstan har hatt et godt tennisår med blant annet kvartfinale i Roland Garros, men i likhet med i Wimbledon, ble det stopp i andre runde i US Open for 21-åringen. Carina Witthoeft fra Tyskland ble for sterk.
Øvrige resultater, kvinner 2. runde onsdag:
Petra Kvitova (14), Tsjekkia – Cagla Buyukakcay, Tyrkia 7-6 (7-2), 6-3
Belinda Bencic (24), Sveits – Andrea Petkovic, Tyskland 6-3, 6-2
Dominika Cibulkova, Slovakia – Evgeniya Rodina, Russland 6-7 (7-5), 6-2, 6-2
Elina Svitolina (22), Ukraina – Lauren Davis, USA 6-1, 4-6, 6-3
Johanna Konta (13), Storbritannia – Tirona Pironkova, Bulgaria 6-2, 5-7, 6-2
Lesia Tsurenko, Ukraina – Yafan Wang, Kina 7-5, 6-3
Madison Keys (8), USA – Kayla Day, USA 6-1, 6-1
Angelique Kerber (2), Tyskland – Mirjana Lucic-Baroni, Kroatia 6-2, 7-6 (9-7).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv