Tennisforbundet er klar for sine Holmenkollen-dager

av | 7 august, 2016 - 09:49 | Casper Ruud, Norsk, Ulrikke Eikeri

Litt færre spillere enn i 2015 deltar i årets norgesmesterskap i tennis, som starter mandag. Kollisjon med veteran-NM er en av årsakene til et mindre antall deltakere.

Litt færre spillere enn i 2015 deltar i årets norgesmesterskap i tennis, som starter mandag. Kollisjon med veteran-NM er en av årsakene til et mindre antall deltakere, men norsk tennis er klare for start.
Over 600 kamper skal ble spilt i på grusen i Frognerparken i NM mellom 8. og 21. august. Med TV-avtale i lomma, er Norges Tennisforbund (NTF) klar for mesterskapet.
-Dette er våre Holmenkollen-dager. Det blir voldtsomt mye tennis med masse kamper, sier generalsekretær i NTF, Alexander Kjær, til Tennis-Norge.
Kolliderer
78 spillere deltar i single herreklassen, 41 i kvinneklassen, 52 i U19-klassene, 88 i U16-klassene og 129 i U14-klassene.
-Påmeldingen er omtrent som i fjor. Vi er fornøyd med at det er rett under i fjor, sier Kjær.
Det er nemlig en naturlig forklaring på at det er litt færre deltakere med i år. Landsturneringen for U14 går samtidig, det gjør også veteran-NM.
-Vi valgte å gjøre det sånn, det var en diskusjon om det, men vi endte på dette oppsettet. Det er noen i yngre veteranklasser som vanligvis ville vært med i senior-NM, for eksempel, sier Kjær, som selv lenge var påmeldt i seniorklassen, men heller spiller veteran-NM.
Profiler mangler
I seniorklassen stiller noen av de beste spillerne, som Casper Ruud og Ulrikke Eikeri. Derimot mangler Viktor Durasovic, Andrea Raaholt, Melanie Stokke og Malene Helgø.
-Vi har hatt en dialog, men det går på sportslige prioriteringer at de ikke stiller. Vi håper og tror at NM er en flott arena for å vise seg og spillernes sponsorer fram. Casper og Ulrikke stiller, noe vi synes er smart og flott. Det er ikke så mye vi får gjort med at noen spillere velger andre turneringer, sier Kjær.
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv