Ruud overlegen i NM-finalen på en dårlig dag

av | 21 august, 2016 - 19:02 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud viste at han har et høyere nivå enn de andre tennisspillerne i Norge. 17-åringen tok sin tredje seniortittel i NM med seier i finalen over Fredrik Ask.

Casper Ruud vant NM. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud vant NM. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud viste at han har et høyere nivå enn de andre tennisspillerne i Norge. 17-åringen tok sin tredje seniortittel i NM med seier i finalen over Fredrik Ask.
Riktig nok mangler Viktor Durasovic i mesterskapet. Det gjorde at Ruud enkelt kunne benytte muligheten til å bli norgesmester for tredje gang i karrieren, og vil ikke gi seg med det.
-Jeg kommer til å spille NM så lenge jeg føler at jeg får noe ut av det, og det passer kalenderen min. Jeg sikter på å spille NM noen år til, så jeg saster på å slå nye rekorder, sier Ruud, som er den første siden Morten Rønneberg tok fire på rad fra 1982 til 1985. Han er én pokal bak faren Christian Ruud.
Ikke sin beste dag
Norges beste rangerte herrespiller er den eneste i turneringen, både kvinner og menn, som har gått gjennom årets norgesmesterskapet uten å tape et eneste sett.
I finalen var Ruud ikke på fra start av, og publikum øynet et sjokk da Ask brøt Ruud til 2-1. Etterpå fulgte 25-åringen opp med et glitrende game på egen serve, men deretter hadde han lite å stille opp med.
Ruud vant det første settet 6-3, før han hadde full kontroll i det andre settet og vant hele 6-0 i det siste settet mot en til slutt sjanseløs Ask.
-Det var kanskje ikke en kamp jeg var på topp i, men jeg vet at tennis handler om mer og jeg har hatt en god sesong. Han var kanskje mer på fra start enn hva jeg var, sier Ruud.
Misfornøyd
Ask er den som på forhånd har hatt tro på seier mot Ruud. Sølvvinneren var irriert på seg selv over å skusle bort muligheten til å sjokkere Ruud.
-Det var en forferdelig kamp. Det var bra de første tre gamene. Jeg liker å spille mot Ruud, for da kan jeg bare stå å slå mot backhanden hans, men jeg vet ikke hva som skjer. Jeg slutter å bevege meg, sier Ask til Tennis-Norge.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv