Ruud: – Jeg må ikke bli kjepphøy i NM

av | 16 august, 2016 - 21:58 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud går for å forsvare NM-tittelen, men tror han får hard motstand i kampen om gullet på grusen i Frognerparken.

Casper Ruud er klar for NM. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud er klar for NM. Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Casper Ruud går for å forsvare NM-tittelen, men tror han får hard motstand i kampen om gullet på grusen i Frognerparken.
Nordmannen er en klar favoritt i herreklassen, både fordi han er regjerende mester og ettersom han er Norges beste rangerte herrespiller etter flere gode prestasjoner i Futures-turneringer i år.
-Sånn resultatmessig går jeg jo for seier. Jeg må jo prøve å forsvare tittelene mine, samtidig kan jeg ikke bli for kjepphøy og si at jeg kommer til å vinne, fordi det er ikke slik det fungerer i tennis, men jeg går for gull og prøver å være ydmyk på det, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.
Vanlig turnering
På papiret er det kun Viktor Durasovic, som ikke deltar i NM, som burde kunne true Ruud i et norgesmesterskap. Ruud mener likevel at nivået i Norge er godt.
-Det er mange gode her, det kommer opp noen yngre spillere og spillere på min alder som prøver å spille internasjonale turneringer og gjør det bra der. Man skal ikke kimse av nivået her, og selv om alle ser på meg som favoritt, må jeg prøve å nullstille meg og ta hver kamp som det er i utlandet, sier Ruud.
-Føler du noe press, alle i NM ønsker jo å vinne mot deg?
-Jeg føler at det er mer press i NM, men hittil har jeg pleid å takle det ganske greit. Alle har nok lyst til å spille mot og slå meg, men det vet jeg selv og må bare være innstilt på det, sier Ruud.
Gøy uke
Den norske 17-åringen har vært på reise hele sommeren. Etter at han forlot Norge for å spille juniorutgaven av Wimbledon, har han ikke vært innom Norge før etter seieren i Finland for litt over en uke side.
-Det er NM, og det er på hjemmebane i Oslo hvor jeg er fra. Det blir gøy å spille hjemme, det er ikke så ofte jeg gjør det lengre, så jeg prøver bare å nyte det, spille litt, treffe kompiser og ha det gøy både på og utenfor banen, sier Ruud.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv