Ruud: – Jeg må ikke bli kjepphøy i NM

av | 16 august, 2016 - 21:58 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud går for å forsvare NM-tittelen, men tror han får hard motstand i kampen om gullet på grusen i Frognerparken.

Casper Ruud er klar for NM. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud er klar for NM. Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Casper Ruud går for å forsvare NM-tittelen, men tror han får hard motstand i kampen om gullet på grusen i Frognerparken.
Nordmannen er en klar favoritt i herreklassen, både fordi han er regjerende mester og ettersom han er Norges beste rangerte herrespiller etter flere gode prestasjoner i Futures-turneringer i år.
-Sånn resultatmessig går jeg jo for seier. Jeg må jo prøve å forsvare tittelene mine, samtidig kan jeg ikke bli for kjepphøy og si at jeg kommer til å vinne, fordi det er ikke slik det fungerer i tennis, men jeg går for gull og prøver å være ydmyk på det, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.
Vanlig turnering
På papiret er det kun Viktor Durasovic, som ikke deltar i NM, som burde kunne true Ruud i et norgesmesterskap. Ruud mener likevel at nivået i Norge er godt.
-Det er mange gode her, det kommer opp noen yngre spillere og spillere på min alder som prøver å spille internasjonale turneringer og gjør det bra der. Man skal ikke kimse av nivået her, og selv om alle ser på meg som favoritt, må jeg prøve å nullstille meg og ta hver kamp som det er i utlandet, sier Ruud.
-Føler du noe press, alle i NM ønsker jo å vinne mot deg?
-Jeg føler at det er mer press i NM, men hittil har jeg pleid å takle det ganske greit. Alle har nok lyst til å spille mot og slå meg, men det vet jeg selv og må bare være innstilt på det, sier Ruud.
Gøy uke
Den norske 17-åringen har vært på reise hele sommeren. Etter at han forlot Norge for å spille juniorutgaven av Wimbledon, har han ikke vært innom Norge før etter seieren i Finland for litt over en uke side.
-Det er NM, og det er på hjemmebane i Oslo hvor jeg er fra. Det blir gøy å spille hjemme, det er ikke så ofte jeg gjør det lengre, så jeg prøver bare å nyte det, spille litt, treffe kompiser og ha det gøy både på og utenfor banen, sier Ruud.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv