Ruud enkelt til finale: – Aldri møtt noen med så høyt tempo

av | 20 august, 2016 - 14:02 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud viste at han foreløpig er på et nivå høyere enn Peter August Anker, og hadde full kontroll i semifinalen i NM.

Casper Ruud er klar for NM-finale. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud er klar for NM-finale. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud viste at han foreløpig er på et nivå høyere enn Peter August Anker, og hadde full kontroll i semifinalen i NM.
Det norske stortalentet tok kommandoen fra start av og viste motstander Anker ingen nåde. Juniorvinner Anker hang ikke med på tempoet i begynnelsen av oppgjøret.
-Jeg aldri spilt mot noen som har så høyt tempo. Jeg fikk ingenting gratis og måtte bare stå bak grunnlinja, sier Anker til Tennis-Norge
Solid kamp
Anker kom seg bedre inn i kampen utover i oppgjøret, men slet med å finne seg helt til rette i den TV-sendte kampen. 17-åringen stjal med seg et game i det første settet og tapte 1-6.
Det andre settet fortsatte på samme vei og Ruud brøt på første forsøk. Også i sett nummer to tok det  like lang tid før Anker stjal med seg et game. Også det siste settet endte 1-6.
-Jeg spilte bra, og steppet kanskje opp et gir fra i går. Jeg er kanskje vane med ballgutter og sånt, men det har ingenting for motivasjonen min å gjøre. Når jeg kommer til kvartfinale og semifinale, gjør jeg mitt beste uansett, sier Ruud til Tennis-Norge.
Tøffere
Anker er trolig godt fornøyd med ukene i NM uansett. Unggutten vant junior-NM, og har fulgt opp med glimrende spill i seniorturneringen. En av hans største styrker er å vinne jevne poeng, men styrken fikk han ikke brukt mot Ruud.
Ruud seiler dermed videre i NM og er i rute til å forsvare finaleseieren fra de to forrige årene. Norges beste rangerte herrespiller har ikke vært i nærheten av blitt skikkelig utfordret så langt i mesterskapet. I finalen venter vinneren Fredrik Ask, som kanskje har spilt mer med et raskere tempo tidligere enn de tidligere motstanderne.
-Det blir tøff kamp. Selv om jeg skal være best på papiret, må jeg spille på mitt beste, sier Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv