Her er favorittene i juniorklassene i NM

av | 8 august, 2016 - 09:40 | Norsk

Juniorklassen i NM er svært åpen, men Tennis-Norge har forsøkt å plukke ut noen favoritter og outsidere.

Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Jakob Eskeland er en av favorittene i junior-NM. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.


Juniorklassen for guttene i NM er svært åpen, men Tennis-Norge har forsøkt å plukke ut noen favoritter og outsidere.
FAVORITTENE
Jakob Eskeland:
Jeg ville holde Eskeland som kanskje den største favoritten i juniorklassen. 17-åringen har fått selvtillit av  å ha fått være med på Davis Cup-laget. Han er i tillegg den av juniorspillerne som har gjort det best den siste tiden. I de to siste Grade 4-turneringene på ITF-nivå han har deltatt i, har det blitt semifinale og finale. Har også gjort det bra i Grand Prix-turneringer i Norge. Var i juniorfinalen i fjor, men tapte for Johannes Helgø.
Karl Adrian Ringdal Nørstenæs:
17-åringen kom til kvartfinalen i NM i fjor, der han tapte for Eskeland. Reiser ikke rundt for å spille juniorturneringer, men har vist kvaliteter ved å vinne noen kvalifiseringsrunder på Futures-nivå. Viste også svært god form i Hardhausen, der han tok seg helt til finalen, men tapte 2-3 for Fredrik Ask. Må gjennom kvalifisering, men jeg tror ikke det har noen betydning.
Peter August Anker:
17-åringen har imponert med å nå finale i to Grade 4-turneringer i mai og juni, selv om begge endte i tap. Har dermed vist høyest nivå de siste månedene, og jeg regner unggutten som en av favorittene.
OUTSIDERE
Marcus Anker Aarthun Sulen:
Stavanger-gutten gjorde det bra i lag-NM og viste gode kvaliteter der. Også han glimter til med gode kamper på ITF-nivå, og har nokså lik ranking på ITF-rankingen som de andre gode norske juniorene.
Simen Sunde Bratholm:
Sunde Bratholm var i likhet med Foss Abrahamsen med på EM-laget i U18-mesterskapet. 17-åringen glimter til med gode kamper og turneringer på ITF-nivå, og kommer garantert langt i NM.
Johannes Foss Abrahamsen:
En av årsakene til at juniorene er vanskelig å vurdere, er at de har deltatt i få ITF-turneringer den siste tiden. Foss Abrahamsen er ikke noe unntak, men landslagledelsen vurderer han som en av de sterkeste U18-spillerne, ettersom han fikk en plass på EM-laget. Var i semifinale i fjor.
Ludvik Fjeldstad: 
Spiller ikke mange turneringer i Norge, og har den siste tiden prøvd seg i Futures-turneringer, uten å lykkes. Jeg tror likevel dette er en spiller som kommer til å hevde seg.
JENTER
Jenteklassen har bare 12 deltakere i motsetning til guttenes 40 spillere. Jeg går derfor ikke like dypt inn i denne klassen.
I denne klassen mener jeg det skiller seg ut tre favoritter: Lillian Gabrielsen, Nora Lima Dahl og Helene Alexandra Heiberg. Victoria Halvorsen og Mina Pedersen ser jeg på som outsider.
 
 
 

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv