Favorittbildet i herretennisen er endret: – Murray favoritt i US Open

av | 28 august, 2016 - 11:53 | Norsk

Novak Djokovic har vært favoritt i alle de tre andre Grand Slam-turneringene i 2016, men i US Open er Andy Murray den største favoritten, mener Christer Francke.

Novak Djokovic har vært favoritt i alle de tre andre Grand Slam-turneringene i 2016, men i US Open er Andy Murray den største favoritten, mener Christer Francke.
Djokovic vant Australian Open og Roland Garros etter å ha slått Andy Murray i finalen. Triumfen i French Open gjorde også at han hadde vunnet alle de fire store turneringene på rad. Dermed gikk han inn som storfavoritt i Wimbledon, men der endte seiersrekken. Verdenseneren røk ut for Sam Querrey allerede i tredje runde.

Siden det overraskende tapet i Wimbledon, har Djokovic leverte varierende resultater. Serberen røk tidlig ut i OL, men vant Toronto Masters før de olympiske lekene. Etter lekene i Rio trakk han seg fra ATP-turneringen i Cincinnati på grunn av en håndleddsskade.
-Det er mye usikkerhet rundt Djokovic. Hvor mye det ligger i den skaden vet jeg ikke. Djokovic må inn i det vinnersporet, som han hadde i Masters-turneringen han vant, men så kom OL, sier Djokovic.
Murrays opptur
Murray har på sin side hatt en stor opptur etter finaletapet i Roland Garros. Wimbledon ble britens turnering, og han vant finalen mot Milos Raonic på hjemmebane. Etterpå stakk han av med OL-gullet med seier over Juan Martin del Potro på hard courten i Brasil.
-Murray virker veldig stabil. Han har spilt best og jevnest. Utfra det som har skjedd i sommer må han være favoritt, sier Eurosports kommentator, Francke.
TV-personligheten tror det at Murray ble far for første gang i februar, kan ha påvirket prestasjonene hans den siste tiden.
-Djokovic hadde også en dårlig periode da han ble far for første gang, men nå virker det ut som Murray har ristet det av seg, sier Francke.
Han mener nesten det eneste som er usikkert rundt Murray, er deltakelsen i OL
-Jeg tror ikke OL er noen fordel med tanke på for de som har gått langt der. Du drar til Rio med jetlag og sånt, sier Francke.
 
Raonic største outsider
Canadiske Raonic viste klasse i Wimbledon, og var den som presterte best bak Murray i London. 25-åringen blir sett på som en gress-spesialist, men også banen i New York kan passe Raonic, i tillegg til Marin Cilic.
-Det er en ganske kjapp hard court, så da må Raonic være med på listen. Cilic har vunnet US Open en gang før, og viste god form med å vinne turneringen i Cincinnati, som nesten er som en Grand Slam. De to er nærmest basert på form og spill i det siste, sier Francke.
En annen som ikke kan glemmes, er Juan Martin del Potro. Argentineren måtte ha wildcard til turneringen, og fikk det på grunn at argentineren tok seg til OL-finalen. I tillegg er del Potros eneste Grand Slam-seier fra nettopp US Open i 2009.
-Det er en kamp mer i Grand Slam, og det er best av fem sett. Det taler ikke til del Potros fordel, men har vunnet der før. Han er et usikkerhetsmoment, sier Francke.
Francke mener også at Rafael Nadal er en spiller man aldri kan se bortfra i US Open, som starter på mandag.
-Utfordrere som Alexander Zverev, Nick Kyrgios, Borna Coric og Dominic Thiem presterer ikke å stabilt. Steve Johnson på hjemmebane skal de ikke se bort fra. Nadal kan man aldri glemme, sier Francke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv