Brune Olsen overrasket i NM-finalen – ble norgesmester

av | 21 august, 2016 - 17:33 | Norsk, Ulrikke Eikeri

17-åringen Astrid Wanja Brune Olsen sjokkerte Norges best rangerte kvinnespiller, Ulrikke Eikeri, og vant NM-finalen i Frognerparken 2-1 etter tre timer med tennis.

Ulrikke Eikeri (t.v.) og Astrid Wanja Brune Olsen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Ulrikke Eikeri (t.v.) og Astrid Wanja Brune Olsen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


17-åringen Astrid Wanja Brune Olsen sjokkerte Norges best rangerte kvinnespiller, Ulrikke Eikeri, og vant NM-finalen i Frognerparken 2-1 etter tre timer med tennis.
-Det føles veldig bra å være norgesmester. Det var vært en god uke, der jeg har spilt mange gode kamper. Jeg har sluppet meg løs, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.
Kvinnefinalen ble en kamp av høy kvalitet. Eikeri var forhåndsfavoritten, mens unge Brune Olsen var outsideren og storspilte til tider.
Oppgjøret var preget av at Eikeri i kjent stil forsøkte å kontrollere spillet fra bak grunnlinja. 23-åringen gjorde svært få feil, men hadde også nesten ikke en eneste vinner iløpet av kampen. Brune Olsen hadde større feilmargin, men tok støre sjanser og hadde en haug med vinnere.
-Det er frustrerende å få ballen tilbake hele tiden. Jeg må slå mange ganger, sier Brune Olsen.
Jevn kamp
I det første settet begynte Brune Olsen beste. Furuset-jenta brøt til 3-1, og hadde muligheten til å gå opp til i både 4-1 og 5-2, men lyktes ikke. Eikeri viste rutine og tok det første settet 6-4.
-Det var kjipt å tape det første settet, fordi jeg burde ha vunnet med det, men nå visste jeg hvordan nivået var og tok meg sammen, sier Brune Olsen.
Det andre settet var lenge jevnt, men Brune Olsen klarte å riste av seg tapet i første sett. Spesielt på Eikeris serve, var 17-åringen god og vant settet 6-3.
-Jeg spilte på mitt beste hele kampen, jeg måtte få henne til å løpe. Jeg tror aldri har slått så mange vinnere i en kamp før med 48 vinnere. Jeg gjorde mange dårlige feil, men man må prøve skal man vinne, sier Brune Olsen.
I starten av det avgjørende settet begynte Brune Olsen dårlig. Unggjenta slo mange upressede feil i nettet og Eikeri gikk raskt opp i ledelse 2-0. Talentet tok seg derimot sammen og kom seg tilbake på nivået hun lå på tidligere i kampen. Da Eikeri samtidig gjorde to upressede feil på 40-40 på egen serve da det stod 3-3, ble det vanskelig. Brune Olsen beholdt roen og stakk av med settet 6-4. Det ga henne NM-tittelen.
Framgang
Brune Olsen har vist stor fremgang i år. Talentet har spilt seg inn på verdensrankingen ved å nå en imponerende kvartfinale i en 10.000-dollarsturnering. I tillegg har Oslo-jenta klatret til 90.-plass på juniorrankingen, og vant U18-EM i double sammen med Malene Helgø. Doubleklassen i NM ble vunnet sammen med Caroline Murer Rohde-Moe.
Eikeri hadde en lengre skadeperiode i 2014 og 2015, men har kommet seg tilbake og spilt solid det siste året. Oslo-jenta ligger plassert på 339.-plass i verden. Nordstrand-spilleren har vunnet en NM-tittel i single tilbake i 2009, men har ikke deltatt i mesterskapet på en stund.
-Det var en tøff kamp. All ære til Astrid, hun har et veldig stort spill. Jeg kom ikke opp på det nivået jeg ville i dag, sier Eikeri til Tennis-Norge.
Den lange finalen gjør at hun ikke rakk et fly som skulle ta henne til en 25.000-dollarsturnering i Ungarn.
-Jeg håper at jeg får spille tirsdagskamp, slik at jeg kan fly ned dit mandag. De burde ta hensyn til det, sier Eikeri.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ny milepæl

Ny milepæl

Ulrikke Eikeri har nådd sin første WTA 500 doubles-finale.

Til semifinale i Tokyo

Til semifinale i Tokyo

Ulrikke Eikeri og hennes estlandske makker vant kvartfinalen i WTA 500 Pan Pacific Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv