Blir Harrison US Opens eventyr?

av | 27 august, 2016 - 11:22 | Grand Slam, Internasjonalt, US Open

Christian Harrison, nummer 688 på ATP-rankingen, har kvalifiserte seg for US Open fredag. Kan amerikaneren bli turneringens svar på Wimbledons Marcus Willis?

Christian Harrison, nummer 688 på ATP-rankingen, har kvalifiserte seg for US Open fredag. Kan amerikaneren bli turneringens svar på Wimbledons Marcus Willis?

Det er ingen tvil om at Harrison har US Opens mest sjarmerende historie. Amerikaneren spilte ikke tennis i 2014, og fikk knapt kamper i 2015. Grunnen var skadeproblemer.
22-åringen har vært plaget med en beninfeksjon og har vært gjennom hele sju operasjoner. Fredag slo han knallsterkt tilbake og vist at alt er mulig. Harrison kvalifiserte seg for sin første Grand Slam-turnering da han slo Steven Diez, nummer 161 i verden, i siste hinder før hovedrunden.
Mer imponerende var det da han på veien til kvalifiseringsfinalen slo ut andreseedede Konstantin Kravchuk, nummer 94 i verden.

Kan sammenlignes med Willis?
Nå venter franske Paul-Henri Mathieu, nummer 69 i verden, i første runde. Med selvtilliten og «ingenting å tape»-innstillingen til Harrison, kan han skape problemer for franskmannen. I hvert fall med historien om Marcus Willis i bakhodet.
Willis var rangert som 706 i verden da han kvalifiserte seg for Wimbledon i sommer. Briten slo ut Ricardas Berankis i første runde og fikk møte selveste Roger Federer i andre runde. I tillegg dro han fra turneringen 250.000 kroner rikere. Mye penger for en spiller som til vanlig tjent rundt 2000 kroner på tennis i året og var inne på tanken om å legge opp.
Broren også med
Harrison har på sitt beste vært 351 i verden før han ble skadet.  Verdt å nevne er det at også broren, Ryan Harrison, har nådd hovedrunden i US Open.
Hvor langt brødreduoen vil nå, kan kun tiden vise, men faktum er i hvert fall at Christian Harrison er dårligere rangert enn Norges to beste spillere, Viktor Durasovic og Casper Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv