Shvedova er Wimbledons store outsider

av | 5 juli, 2016 - 07:33 | Grand Slam, Internasjonalt, Wimbledon

Yaroslava Shvedova er bare nummer 96 i verden, men underdogen fra Kaskhstan har tatt seg helt til kvartfinalen i Wimbledon.

Yaroslava Shvedova er bare nummer 96 i verden, men underdogen fra Kaskhstan har tatt seg helt til kvartfinalen i Wimbledon.
28-åringen har lang fartstid i toppen av kvinnetennisen. Hvert år fra 2007, utenom i 2011, har hun vært topp 100 ved årsskifte. På det høyeste har hun vært rangert som nummer 25 tilbake i 2012. I Grand Slam-sammenheng har hun derimot ikke lyktes særlig, og står med to kvartfinaler i French Open som sitt beste resultat.
I kvartfinalen i London møter hun en av kvinnetennisen store legender, Venus Williams. 36-åringen vant Wimbledon fem ganger mellom 2000 og 2008, og bør ha en god mulighet til å ta seg til sin første semifinale i single Grand Slam siden 2010, men Shvedova har slått ut seedede spiller som Elina Svitolina og Lucie Safarova.
Cibulkova i bryllupstrøbbel?
Dominika Cibulkova skal etter planen gifte seg lørdag, men det kan gå i vasken nå. Med kvartfinaleplass i Wimbledon økee mulighetene for finale stadig, og hun har en overkommelig vei videre mot finalen.
I tirsdagens kvartfinale møter hun 50.seedede Elena Vesnina, mens i en eventuell semifinale venter Williams eller Shvedova.
-Vinner jeg mot Vesnina må vi forandre på på bryllupet. Da kommer det til å bli utsatt, så enkelt er det, sa Cibulkova.
Williams imponerer
Serena Williams virker også å være på vei mot en ny finale. Verdenseneren har riktig nok hatt en relativt enkel reise fram til fjerde runde, der hun møtte Svetlana Kuznetsova. I kvartfinalen står Anastasia Pavlyuchenko for tur.
Først i semifinalen kan den virkelig store testen komme for tennislegenden. Da venter vinneren av oppgjøret mellom Simona Halep og Angelique Kerber.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv