Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud vant berg- og dalbane-kamp

Casper Ruud sikret seg en ny semifinaleplass etter en svært jevn kamp mot Michael Geerts i kvartfinalen av en Futures-turnering i Belgia.

Casper Ruud sikret seg en ny semifinaleplass etter en svært jevn kamp mot Michael Geerts i kvartfinalen av en Futures-turnering i Belgia.

Det første settet startet bra for den norske 17-åringen, og nordmannen ledet 5-2, men så snudde det. Nordmannen klarte ikke å avgjøre settet, og Geerts hentet igjen forspranget. Ruud sikret seg likevel tiebreak, der han hadde ledelsen helt fram til 6-5. Unggutten hadde setball på egen serve, men utnyttet ikke muligheten, og Geerts fikk til slutt settseier 8-6 i tiebreaket.

I det andre settet tok Geerts kommandoen, og han hadde ledelsen gjennom store deler av settet, men denne gangen var det Ruuds tur til å slå tilbake. Snarøya-gutten hentet inn en 2-5-ledelse, og nøyde seg ikke med det. Han tok også de to neste gamene, og skaffet et avgjørende sett med 7-5.

Også i det tredje settet ble Ruud brutt tidlig, stortalentet hentet seg inn igjen og tok ledelsen. Den beholdt Norges beste rangerte tennisspiller kamp ut, og sikret seg semifinaleplass med 6-4-seier.

Ruuds belgiske motstander fredag, er seedet som nummer tre i turneringen og ligger på en 437.-plass på ATP-rankingen. I 2015 vant Geerts to Futures-turneringer.

I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom kvalifiseringsspiller Matteo Martineau, et 17 år gammelt fransk talent, og Sandro Ehrat fra Sveits, nummer 800 på verdensrakningen. Ruud var i forrige uke i finalen i en annen Futures-turnering i Belgia. Tidligere i år har han vunnet en turnering av samme type, og vært i to finaler, derav en 25.000-dollars Futures-turnering.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788