Ruud tapte finalen i Knokke: – Ble litt for defensiv

av | 24 juli, 2016 - 16:53 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud tapte finalen i Futures-turneringen i Belgia, og klarte ikke å ta karrierens andre seniortittel på ITF-nivå med seier over Daniel Altmaier.

Casper Ruud tapte finalen i Futures-turneringen i Belgia, og klarte ikke å ta karrierens andre seniortittel på ITF-nivå med seier over Daniel Altmaier. 
17-åringen har imponert gjennom hele uka i Knokke, spesielt i kvartfinalen da førsteseede Niels Desein, nummer 328 i verden, ble slått. I finalen sto jevngamle Daniel Altmaier, som bare er plassert noen få plasser bak Ruuds 556.-plass på verdensrankingen, i veien for en ny triumf.
-Det var en relativt god kamp i dag. Ble litt for defensiv på de viktigste ballene idag, og spesielt i tiebreaket, som gjorde at han fikk styringen, pluss at han var veldig god til det, oppsummerte Ruud til Tennis-Norge etter kampen.
-Til tider høyt nivå
Det norske stortalentet fikk en flott start på kampen. Selv om den tyske motstanderen tok det første breakpoenget i kampen, brøt Ruud tilbake og sikret seg tiebreak i det første settet. Der vant Snarøya-gutten 7-3, og tok det første settet. I det andre settet gikk det langt dårligere, og Ruud tapte hele 1-6.
Nordmannen klarte å nullstille seg til det tredje settet, men på 5-5 havnet unggutten under 0-40. Stortalentet hentet seg litt igjen med to gode poeng til 30-40, før han sendte ballen ut og Altmaier gikk opp i ledelse 6-5 før egen serve. Da hentet Ruud fram tennis av ypperste klasse. Han ga ikke tyskeren en eneste poeng, og sikret et avgjørende tiebreak, men det hjalp lite. Altmaier tok kommandoen og vant kampen med 7-3 i tiebreaket.
-Jeg hadde et litt svakt andre sett, men motstanderen min spilte veldig bra til tider, og jeg holdt også et høyt nivå til tider under kampen. Bare noen få poeng som utgjør forskjellen i en sånn kamp som dette her, sier Ruud.
Ny turnering
Ruud har tre ganger tidligere vært i finale i Futures-turnering. I februar i Spania gikk han for første gang til topps, mens i USA i mars, og Italia i mai ble det også finaletap.
Også neste uke spiller Ruud en Futures-turnering, denne gangen i belgiske Duinbergen. Også der stiller vinner Daniel Altmaier. Den beste spilleren i turneringen er Maxime Chazal, 298 i verden.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv