Norge gikk på blemme i doublekampen: – De tok oss på rutinen

av | 16 juli, 2016 - 19:31 | Casper Ruud, Davis Cup, Fredrik Ask, Norsk, Viktor Durasovic

Viktor Durasovic og Casper Ruud tapte overraskende doublekampen mot Luxembourgs Gilles Kremer og Mike Scheidweiler i Davis Cup.

Viktor Durasovic og Casper Ruud tapte overraskende doublekampen mot Luxembourgs Gilles Kremer og Mike Scheidweiler i Davis Cup.
Veteranene fra Luxembourg har begge lagt opp fra spill på ITF-nivå for flere år siden, men vant 6-2, 6-2, 5-7, 6-0 mot Norges ungutter. Det norske laget var likevel ikke overrasket over 34-åringenes kvalitet.
-Vi har sett dem spille på trening, og visste at de var gode, så det var ingen overraskelse. De var tettere på nettet og beveget seg bra. Du må huske på at vi spiller med en 17-åring og en 19-åring. De hadde mer erfaring, og tok oss litt på rutine, sier lagkaptein Anders Håseth til Tennis-Norge.
Enklere å holde i gang doublespillere
Den erfarne lagkapteinen er sikker på at Kremer og Scheidweiler opptrer i kamper rundt omkring i Europa. Han mener også det er lettere å holde et godt nivå opp i double om man er gammel, i motsetning til singlekamper.
-Jeg er sikker på at om vi hadde satt i gang for eksempel Stian Boretti og Erling Tveit, og de hadde trent hardt sammen i noen måneder, så ville de spilt jævelig bra, sier Håseth.
Håseth er sikker på at de norske guttene ikke får svekket selvtillit av doubletapet.
-Vi var forberedt på dette, og er ved godt mot. Dette skal ikke å ha noe og si for søndag, sier Håseth.
Må vinne
Fredag vant Ruud og Durasovic begge sine singlekamper enkelt mot Alex Knaff og Ugo Nastasi. Dermed var de norske guttene i posisjon til å sikre plassen allerede i tredje kamp. Nå må Norge derimot vinne en av singlekampene søndag for å beholde plassen.
-Jeg tror vi skal klare å vinne en av kampene, sier Håseth.
Norge måtte ut i nedrykkskamp i Davis Cup etter å ha tapt for Litauen i mars. Ricardas Berankis ble avgjørende med seier i alle sine tre kamper, to single- og en doublekamp.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv