– Norge er favoritter mot Luxembourg

av | 14 juli, 2016 - 09:51 | Casper Ruud, Davis Cup, Fredrik Ask, Norsk, Viktor Durasovic

Det norske Davis Cup-laget må finne seg i å være store favoritter i nedrykkskampen mot Luxembourg som starter fredag.

Det norske Davis Cup-laget må finne seg i å være store favoritter i nedrykkskampen mot Luxembourg som starter fredag. 
Ettersom Luxembourgs store stjerne, Gilles Müller, ikke stiller i den viktige Davis Cup-kampen, skal Norge ha et klart overtak på vertene i nedrykkskampen i gruppe to.
-Ja, jeg er enig at vi er favoritter. Etter at det ble klart at Müller ikke skal spille, ble vi favoritter, sier lagkaptein Anders Håseth til Tennis-Norge.
Luxembourgs lag består dermed av kun to rangerte spillere, Ugo Nastasi og Alex Knaff, mens de to siste, Gilles Kremer og Mike Scheidweiler, har lagt opp aktivt spill for flere år siden. Norge har tre rangerte spillere i Casper Ruud, Viktor Durasovic og Fredrik Ask, mens Jakob Eskeland er et lovende talent helt i toppen i Norge.

Knapt over 1000.-plass
Derfor har Norge på papiret et sterkere lag. Ruud er nummer 557, mens Durasovic er nummer 707 på verdensrankingen. Luxembourgs antatt beste spiller, Nastasi, ligger på 983.-plass og har ikke spilt en ITF-kamp siden første runde i Davis Cup i mars.
-Det blir en tøff match, de har god spillere. Vi er nok favoritter, men papiret har ikke så mye å si i tennis. Hver kamp lever sitt eget liv, og vi tar hver kamp om gangen, sier Durasovic til Tennis-Norge, som ga Norge en drømmestart mot Litauen i mars med seier over Laurynas Grigelis.
Også Ruud er enig i at Norge er favoritter, men 17-åringen tar i likhet med Durasovic ingenting for gitt foran oppgjøret, som går på en hard court utendørsbane Capellen.
-De har en god tropp. Vi har sett dem spille, og det er et godt lag. Vi kan ikke ta lett på det, så vi skal gjøre vårt beste og se hva det holder til, sier Ruud.
Fem sett
Både da Norge møtte Luxmebourg i 2001 og 2003 i Davis Cup, som begge endte med tap, var Håseth lagkaptein for det norske laget. I 2001 var de norske guttene svært nære ved å holde plassen, men tapte 2-3 etter at Stian Boretti sviktet i siste kamp. Det husker den erfarne lagkapteinen godt.
-Det sto 3-1 til Stian i det femte og siste settet. Motstanderen hadde krampe, og det så ut til å gå Norges vei, men så fikk også Stian krampe. Han ble helt ut av det, og Luxembourg vant, så vi har hatt noen tøffe kamper med dem tidligere. Vi forventer at blir tøft denne gangen også, sier Håseth.
Nordmannen tror likevel at Norge slipper å komme i en lignende situasjon denne gangen. Han tror de norske spillerne vil takle en eventuell femsettskamp, noe Durasovic gjorde mot Litauen. Selv om 19-åringen slet med krampe mot Grigelis, stakk han av med seieren.
-Casper og Viktor er unge spillere, og jeg tror begge er godt trent. Jeg tror de takler og kommer seg igjennom det, sier Håseth.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv