Lagkaptein Håseth: -Føler jeg har nok å velge mellom

av | 7 juli, 2016 - 19:30 | Casper Ruud, Davis Cup, Fredrik Ask, Norsk, Viktor Durasovic

Anders Håseth tok ut Fredrik Ask og Nils Ellefsen til Davis Cup-laget basert på resultater, men følte flere unge spiller var nær en plass.

Anders Håseth tok ut Fredrik Ask og Nils Ellefsen til Davis Cup-laget basert på resultater, men følte flere unge spillere var nær en plass.
Sammen med Casper Ruud og Viktor Durasovic ble Ask og Ellefsen tatt ut. Joachim Bjerke var uaktuell med en håndsleddsskade, men Håseth forteller likevel at det var flere unggutter som kunne ha gjort seg fortjent til en plass på laget.
-Jeg føler jeg hadde nok å velge mellom. Ruud og Durasovic er foran de andre, men det er flere unge som har begynt å gjøre det bra på ITF-nivå og kommer opp, sier Håseth til Tennis-Norge.
Unge spillere som har gjort det bra i det siste både i Norge og utenlands, er for eksempel Peter August Anker, Simen Sunde Bratholm og Jakob Eskeland.
Resultater
Lagkapteinens begrunnelse for at det ble Ask og Ellefsen til nedrykkskampen mot Luxembourg fra 15.- til 17. juli er klar.
-Det er basert på resultater. Fredrik har vist resultater. Han spiller jevnlig turneringer både internasjonalt og nasjonalt, og vinner Grand Prix innimellom. Ellefsen spiller solid i USA, der det er tøft nivå. I tillegg har han gjort det bra i lagkampene, sier Håseth.
Mot Lituaen og Ricardas Berankis var det kun Ruud og Durasovic som fikk spille i kampene. Mot Luxembourg, som på papiret skal være betydelig svakere, skal alle være aktuelle for spilletid.
-Ask og Ellefsen er gode spillere i double og er aktuelle der, sier Håseth.
Dekket spiller ingen rolle
Den erfarne lagkapteinen mener Norge generelt har en fordel i Davis Cup. Uansett hvilket underlaget motstanderen velger, mener han det har ingen betydning for de norske spillerne. I Litauen ble det spilt på hard court innendørs, mens i Luxembourg blir det samme dekke, bare utendørs.
-Våre spillere er ikke låst til noe underlag, og det er positivt. Ruud og Durasovic bytter hele tiden dekke, uten at det ser ut til å gjøre noe. På hard court kan for eksempel Ellefsens harde serve komme til nytte, sier Håseth.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv