Hvem tar ledelsen innbyrdes?

av | 13 juli, 2016 - 19:24 | Davis Cup, Norsk

Luxembourg har bare litt over 500.000 innbyggere, men har likevel slått Norge tre ganger i Davis Cup-sammenheng tidligere.

Luxembourg har bare litt over 500.000 innbyggere, men har likevel slått Norge tre ganger i Davis Cup-sammenheng tidligere.
Anders Håseth har ledet Norge mot Luxembourg to ganger tidligere, men begge gangene har det endt i tap,  i 2001 og 2003.
Både i 2001 og 2003 var Gilles Müller i startfasen av det som skulle bli en stor tenniskarriere, og med seg på lasset hadde han Mike Scheidweiler og Gilles Kremer. Norges beste spiller da, Jan Frode Andersen, var fortsatt blant de 200 beste, men han klarte ikke å hjelpe det norske laget til seier.
To tap på 2000-tallet
I 2001 representerte Andersen det norske laget sammen med Helge Koll-Frafjord, Stian Boretti og Øyvind Alver. Da tapte Norge 2-3. Andersen skaffet seirene i singlekampene sine, men tapet sørget for at Norge rykket ned til gruppe tre.
I 2003 var laget det samme, med unntak av Alver. Han var byttet ut med Erling Tveit, uten at det hjalp. Norge tapte hele 0-5, og tapte kvartfinalen i gruppe to.
Også som spiller har Håseth møtt Luxembourg i Davis Cup, men da gikk det bedre. I 1991 representerte han Norge sammen med Christian Ruud, Bent-Ove Pedersen og Anders Rolfsen. Håseth vant sin første kamp, men tapte den siste kampen. Da hadde Norge derimot allerede vunnet kampen, og med 4-1 sikret de seg opprykk til gruppe 1.
Lenge siden
Første gang Norge møtte Luxembourg i Davis Cup var helt tilbake i 1953. Med Nils-Erik Hessen, Rolf Papeo og Finn Søhol vant Norge hele 5-0 mot Luxembourgs Gaston Wampach og Geza Wertheim. Også i 1968 ble det norsk seier. Nils Elvik, Erik Melander, Frithjof Prydz og Jon-Erik Ross slo Frank Baden og Thierry Brasseur 4-1.
Christian Ruud ikke bare spilt en gang mot Luxembourg. Også i 1989 prøvde han seg mot Luxembourg, men da endte det i 2-3-tap samme med Pedersen og John-Erik Rustad.
I helgen skal derimot Håseth forsøke å få Norge til å beholde plassen i Davis Cup mot nettopp Luxembourg, blant annet ved hjelp av Christian Ruuds sønn, Casper.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv